«Ομάδα Στήριξης Φροντιστών Πασχόντων από Καρκίνο» από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Λέσβου

Αφουγκραζόμενοι τις επιπρόσθετες ευθύνες, τις οποίες καλούνται να αντιμετωπίσουν οι οικείοι των ασθενών με διάφορες μορφές καρκίνου, σκεφτήκαμε να δώσουμε την ευκαιρία σε αυτούς τους ανθρώπους να ανταλλάξουν από κοντά τις εμπειρίες τους, να ενημερωθούν για ψυχολογικά θέματα για τα οποία δεν έχουν αρκετά καλή γνώση, να επικοινωνήσουν τα συναισθήματά τους, τον φόβο, τη θλίψη, την αγωνία, το βάρος της διαχείρισης στη σχέση ή στην οικογένεια και να ανταλλάξουν στιγμές από την καθημερινότητά τους σε μια προσπάθεια να στηριχθούν και οι ίδιοι, οι αφανείς ήρωες της ασθένειας.

Σας ενημερώνουμε ότι προγραμματίζουμε με την έναρξη του νέου έτους ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ με συναντήσεις ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και αλληλοβοήθειας φροντιστών καρκινοπαθών ασθενών, με υπεύθυνη συντονισμού την κα Ασπασία Παπαχίου, Ψυχολόγο – Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια/ M.Sc. Κλινικής Ψυχολογίας, Υπ. Διδάκτορα Πανεπιστημίου Κρήτης, η οποία αφιλοκερδώς προσφέρει τις υπηρεσίες της στα μέλη του Συλλόγου μας.

Η ομάδα δεν θα υπερβαίνει τα 10 άτομα και οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται μία φορά τον μήνα έως τον Ιούνιο σε διαμέρισμα που διαθέτει ο Σύλλογός μας στον Ναυτικό Ομιλο.

Ελπίζουμε στην επίτευξη της συναισθηματικής αποφόρτισης – οικογενειακής συμβουλευτικής των ίδιων των φροντιστών ασθενών με καρκίνο για την καλύτερη διαχείριση της νόσου.

Θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας για δηλώσεις συμμετοχής με τους εξής τρόπους:

τηλ. 698.568.9363 e-mail sylkarkilesvou@hotmail.com

fb (messenger) Καρκινοπαθείς Λέσβου

Follow us on social media

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο