Επανασυνδέθηκε το ηλεκτρικό ρεύμα στην οικογένεια από την Αγιάσο

Προβλήματα υγείας παιδιών της πολυμελούς οικογένειας σε συνάρτηση με τη συρρίκνωση του εισοδήματος  των τελευταίων ετών ήταν αρκετά για να οδηγήσουν σε αδυναμία πληρωμής του λογαριασμού ρεύματος τα δύο τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα η ΔΕΗ να κόψει την παροχή σε ζευγάρι με 7 παιδιά στην Αγιάσο της Λέσβου.

Το εργατικό κέντρο Λέσβου πραγματοποίησε σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ στη Μυτιλήνη και βοήθησε τον πατέρα της οικογένειας να έρθει σε συμφωνία με τη ΔΕΗ. «Η συνεχής συρρίκνωση των εισοδημάτων των λαϊκών οικογενειών θα οδηγούν όλο και περισσότερους πολίτες σε αυτή τη θέση. Καλούμε τους εργαζόμενους να οργανωθούν στα σωματεία τους και στους συλλόγους τους, για να δυναμώσουν την δύναμη τους», σημείωσε ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Λέσβου Γιάννης Ζαφειρίου.

Η οικογένεια είχε όλα τα κριτήρια για να ενταχθεί σε ευνοϊκές ρυθμίσεις είτε του κοινωνικού τιμολογίου, είτε ενός προγράμματος κοινωνικής πρόνοιας που έληξε τον Ιούνιο, όμως όλη της η ενέργεια και τα διαθέσιμα χρήματα, αφιερώθηκαν στα προβλήματα υγείας δύο παιδιών, όπως είπε ο οφειλέτης Μάνθος Ανδρεαδέλλης.

Η διευθύντρια της ΔΕΗ Β. Αιγαίου Ελευθερία Βερυβάκη, ενημέρωσε για τις δυνατότητες επανασύνδεσης και συνέδραμε να εκδοθεί γρήγορα η εντολή επανασύνδεσης, εκδίδοντας διακανονισμό με 39 μήνες αποπληρωμής. Η εντολή επανασύνδεσης δόθηκε, αλλά ο αγώνας της οικογένειας δε σταματά εδώ καθώς η συνολική οφειλή του σπιτιού της, είναι 6,5 χιλιάδες ευρώ με υποχρέωση κάθε μήνα ο οφειλέτης να πληρώνει 230 ευρώ, πέραν των καινούριων λογαριασμών που εκδίδονται. Για το πρόβλημα της οικογένειας ενδιαφέρθηκε και η υπηρεσία πρόνοιας του δήμου Μυτιλήνης που όπως ενημέρωσε η αντιδήμαρχος Δήμητρα Αλεξανδρή θα συνδράμει στην πληρωμή της προκαταβολής της ρύθμισης.

Πηγή/Φωτογραφία : ertnews.gr/Μυρσίνη Τζινέλλη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο