Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ για την ενίσχυση των Ελαιοκαλλιεργητών

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 6792 Β΄ / 28-12-2022) η Κοινή Υπουργική Απόφαση του Αναπλ. Υπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργίου Γεωργαντά, για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση de minimis στους ελαιοκαλλιεργητές της Λέσβου, λόγω της σημαντικής μείωσης της ελαιοπαραγωγής κατά την ελαιοκομική περίοδο 2020-2021.

Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί στους ελαιοπαραγωγούς της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου ανέρχεται στα 8.190.000 € και η ενίσχυση καθορίζεται στα 21€ ανά στρέμμα ελιάς.

Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι όσοι έχουν έκταση τουλάχιστον ένα στρέμμα ελαιοκαλλιέργειας και έχουν υποβάλλει αίτηση ενιαίας ενίσχυσης το έτος 2020.

Οι δικαιούχοι θα ειδοποιηθούν μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ για να ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται για τις πληρωμές de minimis, προκειμένου να πιστωθούν οι λογαριασμοί τους με τα ποσά που τους αναλογούν.

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες καταφέραμε να φθάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα και να πιστωθεί σε όλους τους ελαιοπαραγωγούς μας μια σημαντική ενίσχυση στον καθημερινό τους αγώνα για τη διατήρηση της καλλιέργειας της ελιάς στον τόπο μας.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το ΦΕΚ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο