Συνάντηση Κομνηνάκα με αντιπροσωπεία της Ένωσης Στρατιωτικών Λέσβου και Εποχιακών Πυροσβεστών

Την Πέμπτη 22/12, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούμενη από τη Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτή του Κόμματος, Μιχαήλ Σοφικίτη, ταξίαρχο ε.α., Νίκη Τσιριγώτη και Νίκο Τσαγκαρέλλη, μέλη της ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ, πραγματοποίησε συνάντηση, για ενημέρωση και ανταλλαγή ευχών, με αντιπροσωπεία της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου. Την Έ.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣΒ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρός της, Γιάννης Παπαπαναγιώτου, ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας, Βασίλης Καλαϊτζής και το μέλος του ΔΣ Μιχάλης Μπαράκης.

Η συνάντηση έγινε σε θερμό κλίμα, αναγνωρίζοντας τη συνεχή και συνεπή συμβολή του ΚΚΕ στην ανάδειξη των προβλημάτων που αφορούν το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των οικογενειών τους. Στη συζήτηση κυριάρχησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, για τα οποία παρέδωσαν και σχετικό αναλυτικό υπόμνημα.

Προβλήματα, τα οποία σε μεγάλο βαθμό είναι κοινά με αυτά που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία του λαού μας:

Καθηλωμένοι μισθοί, με τους οποίους είναι αδυνατούν να ανταποκριθούν στο υψηλό κόστος ζωής και στις ανάγκες των οικογενειών τους, ιδίως στις συνθήκες μεγάλης ακρίβειας, μεγάλη εντατικοποίηση της εργασίας, με συνεχόμενες υπηρεσίες και οφειλόμενες απαλλαγές, ενώ επεσήμαναν την εμπλοκή τους σε πολλά καθήκοντα που δε σχετίζονται με την αποστολή τους. Ακόμα, στη συζήτηση εκφράστηκε η ανησυχία για τις εξελίξεις με τον πόλεμο που κλιμακώνεται και τη συμμετοχή της χώρας μας.  Η αντιπροσωπεία του Κόμματος τόνισε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα δίκαια αιτήματα των στρατιωτικών, τα οποία με ευθύνη της κυβέρνησης παραμένουν άλυτα, θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την επίλυσή τους, καθώς και την ανάδειξη και διεκδίκησή τους και μέσα στη Βουλή, όπως κάνει μέχρι σήμερα, με την κατάθεση εκατοντάδων ερωτήσεων και παρεμβάσεων.

Τέλος, ανταλλάχτηκαν ευχές για τις εορτές και δώρισαν στους εκπροσώπους της Ένωσης ημερολόγια – ατζέντες του ΚΚΕ για το 2023, αφιερωμένα στο ζωγράφο – χαράκτη Γιώργη Βαρλάμο.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΟΧΙΑΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούμενη από τη Μαρία Κομνηνάκα, Βουλευτή του Κόμματος, Μιχάλη Σοφικίτη, ταξίαρχο ε.α, και Νίκο Τσαγκαρέλλη, μέλος της ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ, συναντήθηκαν την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, με εκπροσώπους του σωματείου εποχιακών πυροσβεστών Λέσβου. Οι εκπρόσωποι του σωματείου, αναγνωρίζοντας αρχικά το συνεχές ενδιαφέρον από τη μεριά του ΚΚΕ για την ανάδειξη και στήριξη των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων στην Πυροσβεστική, επεσήμαναν την ανάγκη να μην εξαιρεθεί κανένας από τους ήδη υπηρετούντες εποχιακούς πυροσβέστες, λόγω απαράδεκτων ηλικιακών αποκλεισμών, από τις μόνιμες θέσεις που έχουν εξαγγελθεί από την κυβέρνηση για το επόμενο διάστημα. Τόνισαν για άλλη μια φορά την ανασφάλεια και την εργασιακή ομηρία στην οποία βρίσκονται, λόγω της εξάμηνης μόνο απασχόλησής τους, τη στιγμή που τα κενά και οι ανάγκες σε όλες τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες είναι τεράστιες, με χαρακτηριστικό το παράδειγμα της μεγάλης υποστελέχωσης των Πυροσβεστικών Κλιμακίων της Λέσβου. Ακόμα αναφέρθηκαν στην ανάγκη να λαμβάνουν έγκαιρα όλη την απαραίτητη εκπαίδευση, για να μπορούν με επάρκεια και ασφάλεια να ανταποκριθούν στα διαφορετικά καθήκοντα που τους ανατίθενται (δασικά, αστικά, τροχαία κλπ) και να λαμβάνουν βέβαια τα κατάλληλα γι’ αυτά Μέσα Ατομικής Προστασίας.

Εκ μέρους του ΚΚΕ, αρχικά η βουλευτής εξέφρασε για άλλη μια φορά την ευγνωμοσύνη προς το πρόσωπο όλων των πυροσβεστών, που παρά τα ελλιπή μέσα, έδωσαν μια ηρωική μάχη με τις φλόγες, στην καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε το νησί φέτος το καλοκαίρι. Τονίστηκε η πάγια και διαχρονική θέση του ΚΚΕ ότι από τη στιγμή που το εποχικό προσωπικό, καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες, έστω και αν αυτές εντάσσονται σε έναν εποχικό κύκλο, πρέπει άμεσα να μονιμοποιηθούν. Ενώ, όσοι ενδεχομένως δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, να διοχετευτούν με μόνιμη θέση εργασίας σε υπηρεσίες όπως η δασοφυλακή και άλλους παρεμφερείς τομείς, που είναι εξίσου αναγκαίοι. Αυτονόητη και επιβεβλημένη πρέπει να θεωρείται η χορήγηση όλων των αναγκαίων Μ.Α.Π και εξοπλισμού, όπως και της ολοκληρωμένης εκπαίδευσης, τόσο στο εποχικό όσο και στο μόνιμο προσωπικό, που με τον ίδιο τρόπο διακινδυνεύουν τη ζωή τους σε ένα τόσο ευαίσθητο και αναγκαίο τομέα της πολιτικής προστασίας.

Επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά ότι εκ μέρους του ΚΚΕ θα συνεχίσουν να αναδεικνύουν και να διεκδικούν με όλα τα μέσα, στη Βουλή και έξω απ’ αυτή, τα δίκαια αιτήματα των εποχιακών πυροσβεστών, όπως βέβαια και του συνόλου των εργαζομένων στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, που με διαχρονικές κυβερνητικές ευθύνες παραμένουν άλυτα. Τους κάλεσαν τέλος σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ, στο μόνο δρόμο που μπορεί να αποτελέσει ασπίδα προστασίας για το σήμερα και ελπίδα για το αύριο, αξιοποιώντας την πολύτιμη πείρα που εύστοχα συμπυκνώθηκε στο σύνθημα «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό».

Follow us on social media

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο