Αυξημένα αστυνομικά μέτρα και περιπολίες σε περιοχές της Βορειοδυτικής Λέσβου

Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, έχουν αυξηθεί καθ’ όλο το 24ωρο τα αστυνομικά μέτρα και οι περιπολίες, για την αντιμετώπιση ανακυπτόντων προβλημάτων από τη σεισμική δόνηση που έλαβε χώρα σήμερα (07-01-2023) με επίκεντρο τη Βορειοδυτική Λέσβο.

Διατίθενται -10- αστυνομικοί με -5- περιπολικά οχήματα και πτητικά μέσα για την παροχή ουσιαστικής συνδρομής στις περιοχές που επλήγησαν από τη σεισμική δόνηση

Ειδικότερα, -10- αστυνομικοί με -5- περιπολικά οχήματα και πτητικά μέσα, παρέχουν ουσιαστική συνδρομή σε υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δυτικής Λέσβου, στις περιοχές που επλήγησαν από το σεισμικό φαινόμενο, αλλά και με απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, όπου αυτό απαιτηθεί, στο οδικό δίκτυο σε περιοχές της Βορειοδυτικής Λέσβου.

Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης των παραπάνω περιοχών χρειάζεται βοήθεια ή συνδρομή αστυνομικών, μπορεί να πικοινωνήσει άμεσα με τις αστυνομικές Αρχές στην τηλεφωνική γραμμή -100-, ενώ παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να ίναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους και να συμμορφώνονται με
τις υποδείξεις των αστυνομικών.

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

Σε συνεχή επικοινωνία με τα αρμόδια Υπουργεία και τον Πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Καθηγητή Γεωλογίας Ευθύμιο Λέκκα, βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, όσο παρακολουθείται από τους ειδικούς η μετασεισμική ακολουθία.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και καταγράφονται οι ευτυχώς ελάχιστες και μικρές ζημιές που έχουν προκληθεί, σε τρεις (3) οικίες στο Μόλυβο, σε δύο (2) στην Πελόπη αλλά και πτώσεις βράχων στην επαρχιακή οδό της Αργένου, που ήδη απομακρύνθηκαν μετά την άμεση παρέμβαση των μηχανημάτων του Δήμου.

«Παρακολουθούμε με ψυχραιμία τη σεισμική δραστηριότητα που ξεκίνησε από τις 4 τα ξημερώματα και συνεχίζεται έχοντας δώσει μέχρι τώρα δύο σεισμούς της τάξης των 5 ρίχτερ και αρκετούς μικρότερους. Ζητάμε την ψυχραιμία και των πολιτών. Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους ειδικούς για την παρακολούθηση του φαινομένου και είμαστε σε ετοιμότητα», δήλωσε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος.

Follow us on social media

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο