Λήμνος | Χωρίς αναισθησιολόγο το Νοσοκομείο Λήμνου | Αναφορά Μπουρνού προς τον Υπουργό

Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, κατέθεσε ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, για την κρίσιμη και επικίνδυνη απουσία αναισθησιολόγου στο Γενικό Νοσοκομείου Λήμνου, την σημαντική και γενικευμένη υποστελέχωσή του καθώς και για τις ελλείψεις των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου.

Ο Γ. Μπουρνούς αναφέρει στην κοινοβουλευτική του παρέμβαση ότι από τις 19.12.2022 το Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου έχει μείνει χωρίς αναισθησιολογική κάλυψη λόγω απουσίας του αναισθησιολόγου με αναρρωτική άδεια για άγνωστο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, στην αναφορά στηλιτεύεται η παντελής απουσία επίσημης ενημέρωσης από την Διοίκηση προς το ιατρικό και νοσηλευτικό του Νοσοκομείου σχετικά με αυτό το κρίσιμο θέμα που δημιουργεί – μεταξύ άλλων – ένα κρίσιμο κενό ασφαλείας για τους πολίτες του νησιού καθώς και για τις ενέργειές της για την αναπλήρωση της θέσης για όσο διάστημα χρειαστεί.

Ο Γιάννης Μπουρνούς, συμμεριζόμενος πλήρως την εύλογη ανησυχία του Σωματείου Εργαζομένων και της Ένωσης Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λήμνου και στηρίζοντας έμπρακτα τα δίκαια αιτήματα για την άμεση στελέχωση των δημόσιων δομών υγείας όλων των βαθμίδων στη Λήμνο και στον Άη Στράτη, όπως αυτά παρατίθενται αναλυτικά στην επιστολή του Νομαρχιακού Τμήματος Λήμνου της ΑΔΕΔΥ, καλεί τον κ. Πλεύρη να σταματήσει την περαιτέρω απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και να ενεργήσει άμεσα για την πλήρη αποκατάσταση των αναφερόμενων ελλείψεων.

Follow us on social media

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο