Να εφαρμοστεί η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά για την παραλία της Ερεσού ζητούν 9 δημοτικοί σύμβουλοι

Εννέα δημοτικοί σύμβουλου από την πλευρά της Αντιπολίτευσης στον Δήμο Δυτικής Λέσβου καλούν με δημόσια παρέμβασή τους τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρο, να εφαρμόσει την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου του Πειραιά για την αναστολή της εφαρμογής της οικοδομικής άδειας για την παραλία “Αφεντέλι” στην Σκάλα της Ερεσού.

Η Επιστολή :

«Προς τον δήμαρχο Δυτικής Λέσβου κ. Ταξιάρχη Βέρο

Κύριε,

Στις 30.3.22 το Δημοτικό Συμβούλιο της Δυτικής Λέσβου συνεδρίασε εκτάκτως δια περιφοράς μετά από αίτημα 19 μελών του Δημοτικού Αυμβουλίου. Εκεί αποφασίστηκε να ζητηθεί από τη ΥΔΟΜ (σ.σ. Υπηρεσία Δόμησης) η ανάκληση της οικοδομικής αδείας της … (σ.σ. το κείμενο στο σημείο αυτό αναφέρει το όνομα της ιδιοκτήτρια) για την κατασκευή που θέλει να ανεγείρει στην περιοχή Αφεντέλι, μέχρις ότου οριστικοποιηθούν οι όροι δόμησης με βάση το Περιφερειακό Σχέδιο Βορείου Αιγαίου και ζητούσε από εσάς να μεριμνήσετε για την υλοποίησή του. Η απόφαση είχε λάβει τον αρ.47/22.

Εσείς ως επικεφαλής του Δήμου και θεματοφύλακας των δημοτικών συμφερόντων, παρόλο που η δική σας παράταξη απείχε σύσσωμη από εκείνη τη συνεδρίαση, θα έπρεπε να το είχατε κάνει.

Παρόλα αυτά, μπορείτε να το κάνετε τώρα που έχετε στα χέρια σας την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά, στο οποίο είχε προσφύγει η πρωτοβουλία υπεράσπισης της παραλίας Ερεσού, σύμφωνα με την οποία: αναστέλλει την εκτέλεση της Α/Α 383708/31.03.22 οικοδομικής άδειας κατηγορίας 1 με προέγκριση της ΥΔΟΜ του Δήμου Λέσβου και επιβάλλει μάλιστα στον δήμο την δικαστική δαπάνη των αιτούντων(118 ευρώ). 

Απλά θα συνταχθείτε με την πλευρά του δημοσίου.

Ζητάμε λοιπόν στο πλαίσιο της ομαλής  και δημοκρατικής λειτουργίας του δήμου. να προχωρήσετε  άμεσα στην εκτέλεση αυτή της απόφασης.

Αν πάλι το έχετε κάνει, όπως υποστήριξε ο πρόεδρος στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, παρακαλούμε να μας δοθεί ένα αντίγραφο της επίσημης οδηγίας σας προς την ΥΔΟΜ». 

Με εκτίμηση : 

Ζωγράφου Χρυσούλα, 
Τσάκου Μαριανθη,
Ζαφείρης Ευστράτιος,
Πίτσα Ελένη,
Χήρας Νικόλαος,
Καραθανάσης Γεώργιος,
Συκάς Ιωάννης,
Πανταχός Αντώνιος,
Βαξεβάνης Σταύρος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο