«Ζωντανά χωριά με ίση και δίκαιη μεταχείριση» το μήνυμα Χριστόφα από τη Θερμή

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή, τη δυναμική παρουσία τοπικών συλλογών και ουσιαστικές παρεμβάσεις γυναικών και αντρών της περιοχής, που με τις τοποθετήσεις τους έδωσαν την εικόνα των προβλημάτων της καθημερινότητας των χωριών τους, πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή συνάντηση του υποψήφιου Δημάρχου Μυτιλήνης, Παναγιώτη Χριστόφα, με κατοίκους της Δ.Ε. Λουτρόπολης Θερμής το απόγευμα της Δευτέρας 13 Μαρτίου.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του, με αφορμή το πρόσφατο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, ο κ. Χριστόφας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της ασφάλειας και της πρόληψης σε όλο το εύρος της καθημερινότητας. Επανέλαβε τον βασικό άξονα των προτάσεων της αυτοδιοικητικής κίνησης, που είναι «βιώσιμη λειτουργική πόλη και ζωντανά χωριά», μέσα από σωστή προτεραιοποίηση παρεμβάσεων. Επιπλέον επανέλαβε την ανάγκη συγκλίσεων και συνεργασιών, χωρίς κομματικούς χρωματισμούς, σημειώνοντας πως η αυτοδιοικητική κίνηση «ΜΠΡΟΣΤΑ» απευθύνεται σε κάθε δημοκρατικό πολίτη που ενδιαφέρεται για το καλό του τόπου του και των συντοπιτών του.

Ο κ. Χριστόφας αναφέρθηκε σε ζητήματα που εντοπίζονται σχεδόν σε κάθε χωριό του Δήμου Μυτιλήνης, όπως είναι η έλλειψη παιδικών χαρών και αθλητικών χώρων, τις αναγκαίες παρεμβάσεις σε υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης, στην αγροτική οδοποιία, τους χώρους στάθμευσης και άλλα ζητήματα καθημερινότητας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε, τόσο από τον υποψήφιο Δήμαρχο Μυτιλήνης, όσο και από τους παρευρισκόμενους, στην επιτακτική ανάγκη «επανεκκίνησης» του ιαματικού τουρισμού με την κατά το δυνατό συντομότερη αξιοποίηση των ιαματικών πηγών και την επαναλειτουργία των λουτρών, που μπορεί να συμπαρασύρει την ευρύτερη περιοχή σε αναπτυξιακή τροχιά.

«Ζωντανά χωριά με ίση και δίκαιη μεταχείριση» το μήνυμα Χριστόφα από τη Θερμή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο