Μήνυμα του Δημάρχου Μυτιλήνης για την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό

«2 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό

Ενώνουμε τις φωνές μας με όσους και όσες βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού και τις οικογένειές τους και γινόμαστε πολλαπλασιαστές του μηνύματος της αποδοχής, της συμπερίληψης και φυσικά της υποστήριξης, με κάθε πρόσφορο μέσο, με τις κατάλληλες πολιτικές και υποδομές, ώστε να έχουν τα άτομα με αυτισμό δυνατότητα πλήρους άσκησης των δικαιωμάτων τους.

Δικαιώματα, όπως η πρόσβαση στην εκπαίδευση και στην αγορά εργασίας χωρίς αποκλεισμούς, αλλά και το να διαβιούν σε ένα κοινωνικό περιβάλλον που θα τα σέβεται, θα τα αγαπά και θα τους δώσει πεδίο να προσφέρουν σε αυτό.

Υποστήριξης, όμως, και στις οικογένειές τους καθώς και σε φορείς και συλλογικότητες που συνδράμουν στην καθημερινότητα των ατόμων με αυτισμό και συμβάλλουν με την δράση τους σε ζητήματα ευαισθητοποίησης.

Έχουμε την τύχη στον τόπο μας να δραστηριοποιείται ένα τέτοιος φορέας, ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων Ανθρώπων με Αυτισμό «ΣΥΝ-εξέλιξη», του οποίου την πρόταση για τη συμμετοχή μας στη δράση «Light it up Blue» με χαρά αποδεχθήκαμε και σε αυτό το πλαίσιο, τόσο χθες Δευτέρα 1 Απριλίου όσο και απόψε Τρίτη 2 Απριλίου το βράδυ πραγματοποιείται συμβολική φωταγώγηση του κτιρίου του Παλαιού Δημαρχείου με μπλε φωτισμό»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο