Το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης υποδέχεται τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων

Μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης του 6ου και του 4ου Δημοτικού σχολείου Μυτιλήνης καθώς και του Δημοτικού σχολείου Παναγιούδας συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους, επισκέφθηκαν το Μουσικό σχολείο Μυτιλήνης την Πέμπτη 30 Μαρτίου και την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023, στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο» το οποίο υλοποιείται στο Μουσικό σχολείο Μυτιλήνης, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου.

Η επίσκεψη των μικρών μαθητών που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, είχε σκοπό οι μαθητές να γνωρίσουν βιωματικά το θεσμό του Μουσικού σχολείου, το ρόλο του και τη σημασία του στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το μάθημα των Μουσικών Συνόλων, Ευρωπαϊκής Ορχήστρας και Χορωδίας, Παραδοσιακής και Σύγχρονης Ορχήστρας, Μουσικής Δωματίου και το Κιθαριστικό Σύνολο.

Πρόκειται για το μάθημα, το οποίο συμβάλλει στην ευρύτερη αντίληψη της μουσικής παιδείας και αποτελεί μέσο πολιτισμικής επικοινωνίας, καλλιεργεί τη συμμετοχή, τη συνεργασία και την αυτοεκτίμηση των μαθητών, αναπτύσσει τις μουσικές δεξιότητες και την καλύτερη κοινωνική συμπεριφορά τους και επιδρά στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της καλλιτεχνικής έκφρασης τους.

Στο τελευταίο στάδιο της επίσκεψης τους οι μαθητές των Δημοτικών σχολείων συμμετείχαν σε μία βιωματική δράση τραγουδώντας μαζί με τους μαθητές του Μουσικού Συνόλου της Ευρωπαϊκής Χορωδίας και συμπλήρωσαν φύλλο αξιολόγησης της δράσης.

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα πρόκειται να συνεχιστεί στο επόμενο χρονικό διάστημα καθώς και άλλα Δημοτικά Σχολεία, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετέχουν σε αυτό σε προκαθορισμένες ημερομηνίες.

Η Εκπαιδευτική Ομάδα Δράσης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο