Στη Χίο ξεκίνησε σήμερα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών σε πάγκο

Γιορτή των δυνατών ψυχών αποτελεί η διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Άρσης Βαρών σε πάγκο, το Σάββατο 6 Μαΐου στη Χίο. «Το άθλημα των δυνατών» όπως σημειώνεται στην αφίσα των διοργανωτών θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Χίου, με τη συμμετοχή 25 τουλάχιστον αθλητών από όλη τη χώρα αλλά και εκτός συναγωνισμού από την Κύπρο. Ενώ συνολικά αναμένεται να βρεθούν στο νησί της μαστίχας περί τα 65 άτομα.

Το πρωτάθλημα διοργανώνεται από την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Α.μεΑ., η εκπρόσωπος της οποίας- μέλος του Δ.Σ. Θωμαΐδα Θεοδωρίδου σημείωσε πως στόχος της Ομοσπονδίας, είναι να αναπτύξει το αθλητικό πνεύμα στα παιδιά και παράλληλα να τα βγάλει από τα σπίτια τους. «Η δύναμη της ψυχής αυτών των αθλητών είναι πολύ μεγάλη», σημείωσε η κα Θεοδωρίδου και λέγοντας ότι είμαστε ακόμα πίσω στην αποδοχή των ατόμων με αναπηρία.

Ο Αθλητικός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία «Ιωνες» της Χίου είναι ο οικοδεσπότης του πρωταθλήματος. Η πρόεδρος του Σωματείου Μαρκέλλα Αγιασμάτη σημείωσε το πόσο σημαντικό είναι να γίνουν οι αγώνες στη Χίο. Που καταρχήν αφήνουν παρακαταθήκη τις τροποποιήσεις στις εγκαταστάσεις του Σταδίου, που είναι πλέον προσβάσιμο για άτομα με αναπηρία.

Εκ μέρους των αθλητών ο παραολυμπιονίκης Πασχάλης Κουλούμογλου σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντικό να γίνονται οι αγώνες στην Περιφέρεια, ενώ η χιώτισσα πρωταθλήτρια Χριστίνα Παβίτσου εξέφρασε τη χαρά της που θα αγωνιστεί στο κοινό της Χίου.

Οι αγώνες αποτελούν μια καλή ευκαιρία για τους αθλητές να αγωνιστούν ώστε να πιάσουν τα όρια για συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει τον Αύγουστο στο Ντουμπάι.

Για τη σημασία των αγώνων και για την πολιτική στήριξης των ατόμων με αναπηρία και του Αθλητικού Σωματείου «Ιωνες» μίλησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και δια βίου μάθησης από το Βόρειο Αιγαίο, Στέλιος Καμπούρης και ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας του Δήμου Χίου Γιώργος Πατεριμός, εκπρόσωποι των αντίστοιχων φορέων που στήριξαν οικονομικά τη διεξαγωγών του πρωταθλήματος στο νησί.

Πηγή : ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο