Ο Δήμος Μυτιλήνης για τα «Θεοδώρεια» | «Ευελπιστούμε ο θεσμός αυτός να γίνει σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα στα Ελλάδος»

Ο Δήμος Μυτιλήνης, διά της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης και την Εφορεία Αρχαιοτήτων, διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά το Φεστιβάλ Χριστιανικής Μουσικής και Τέχνης «ΘΕΟΔΩΡΕΙΑ», προς τιμήν του πολιούχου της πόλης μας Αγίου Θεοδώρου του Βυζαντίου.

Φέτος, ως δεύτερο έτος διοργάνωσης, επιλέξαμε να δώσουμε μία ιδιαίτερη βαρύτητα στο γεγονός, με σκοπό της προβολή της θρησκευτικής ιστορίας του τόπου πανελλαδικά.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο σκοπός και ο στόχος μας επιτεύχθηκε, μέσα από την παρουσία όλων εσάς αλλά και την συμμετοχή των εξαιρετικών συντελεστών που επιλέξαμε για αυτή την διοργάνωση.

Πλήθος κόσμου αγκάλιασε τη διοργάνωση και κατέκλυσε τους εμβληματικούς Ναούς της πόλης της Μυτιλήνης και του Δημοτικού Θεάτρου, ενώ πλήθος κόσμου συμμετείχε στις Ι. Ακολουθίες το Σάββατο και την Κυριακή όπου έλαβε χώρα η λιτάνευση του σκηνώματος του Αγ. Θεοδώρου.

Χαιρετισμό απέστειλαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης κκ Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. Χαιρετισμό απέστειλε επίσης η αδελφή Κοινότητα Νεοχωρίου Βοσπόρου Κων/λεως και ο πρόεδρος αυτής Άρχων Χαρτοφύλαξ της ΜΧΕ, Λάκης Βίγκας, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Χαράλαμπος Αθανασίου και ο Γ.Γ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουτουλάκης.

Την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Φεστιβάλ έχει ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Μυτιλήνης Παναγιώτης Τσακύρης, Δικηγόρος και Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής.

Η Οργανωτική Επιτροπή εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες στον κόσμο που αγκάλιασε αυτό το νέο θεσμό (κλήρο, τα εκκλησιαστικά συμβούλια των Ναών, το προσωπικό της Δνσης Πολιτισμού και της Ι. Μητροπόλεως Μυτιλήνης , εθελοντές, λαό και πολιτικούς άρχοντες που παρέστησαν), τους συμμετέχοντες ψάλτες, μουσικούς, χορωδούς, συντελεστές εντός και εκτός Λέσβου, τους χορηγούς, τους χορηγούς επικοινωνίας εντός και εκτός Λέσβου, την εταιρία τεχνικής και ηχητικής υποστήριξης και την εταιρία διοργάνωσης.

Σας ενημερώνουμε πως μπορείτε να παρακολουθήσετε όλες τις συναυλίες του Φεστιβάλ στο youtube και στην ιστοσελίδα του Δήμου Μυτιλήνης, όπως επίσης και στο διαδικτυακό κανάλι της ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑΣ, ενώ θα προβληθεί και στο σταθμό 4Ε σε χρόνο που θα ανακοινωθεί.

Ευελπιστούμε ο Θεσμός αυτός να γίνει σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της Ελλάδος, με κεντρική μορφή τον πολιούχο Άγιο της Πόλεώς μας.

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Εκ μέρους του Μητροπολίτη Μυτιλήνης: Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αθ. Γιουσμάς και ο Ιεροδιάκονος Ν. Μαυρουδής

Εκ μέρους του Δήμου Μυτιλήνης: Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παναγιώτης Δ. Τσακύρης

Εκ μέρους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου: Ο Προϊστάμενος Παύλος Τριανταφυλλίδης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο