«500» περίπου άνθρωποι χωρίς φαγητό στο ΚΕΔ του Καρά Τεπέ | Τι αναφέρει η «Συνύπαρξη»

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στο ΚΕΔ Καρά Τεπέ η διακοπή διάθεσης φαγητού στα άτομα που έχουν πάρει άσυλο και σε αυτά που η αίτησή τους έχει απορριφθεί.

Πρόκειται για 490 περίπου άτομα που απροειδοποίητα μένουν χωρίς φαγητό και που οι δυνατότητές τους να το προμηθεύονται με δικά τους έξοδα είναι μηδαμινές. Η κυβέρνηση δεν τους βοηθά να βρουν δουλειά για να μπορούν να ζήσουν. Η Ε.Ε. διαθέτει κονδύλια για προγράμματα ένταξης που δεν αξιοποιούνται. Αντίθετα, ξοδεύονται τεράστια ποσά για κατασκευή φυλακών σαν την Βάστρια, προσλήψεις συμβούλων, τερατώδη και αναποτελεσματικό μηχανισμό φύλαξης συνόρων.

Υπάρχουν βάσιμοι φόβοι ότι η εξέλιξη αυτή θα μας γυρίσει γρήγορα πίσω στις πιο “μαύρες” στιγμές της Μόριας, τότε που οι άθλιες συνθήκες και η απελπισία οδηγούσαν ορισμένους πρόσφυγες και μετανάστες σε παραβατικές συμπεριφορές που έβλαπταν τους ανθρώπους των χωριών γύρω στο ΚΥΤ Μόριας και της πόλης της Μυτιλήνης. Επίσης προβλήματα άρχισαν να δημιουργούνται και μέσα στο καμπ.

Το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής θα πρέπει να δώσει άμεσα εντολή να συνεχιστεί η χορήγηση φαγητού σε ΟΛΟΥΣ τους πρόσφυγες-μετανάστες τουλάχιστον για ΟΛΟ το χρονικό διάστημα που θα βρίσκονται στο νησί.

Διαφορετικά η κυβέρνηση χρεώνεται τις ευθύνες για την απάνθρωπη συμπεριφορά της να αφήνει ανθρώπους νηστικούς και απελπισμένους, καθώς επίσης και για τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στην τοπική κοινωνία.

Πηγή : Συνύπαρξη & Επικοινωνία στο Αιγαίο

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο