Δήμος Μυτιλήνης | Συμβουλευτικές υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης και κοινωνικής ένταξης παιδιών μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ

Ο Δήμος Μυτιλήνης και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Μυτιλήνης, ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης ΤΕΒΑ ΠΕ Λέσβου – Νο 51, ενημερώνουν ότι θα πραγματοποιηθούν συνοδευτικά μέτρα του προγράμματος ΤΕΒΑ.

Στο πλαίσιο υλοποίησης των συνοδευτικών μέτρων, θα παρασχεθούν στους ωφελουμένους του ΤΕΒΑ συμβουλευτικές υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, ενδυνάμωσης και κοινωνικής ένταξης παιδιών. Η συνεργαζόμενη ψυχολόγος θα καλέσει τις οικογένειες των ωφελουμένων παιδιών για ατομική συνεδρία με το παιδί και σε συμβουλευτική συνεδρία του παιδιού από κοινού με τους κηδεμόνες τους.

Στις συνεδρίες θα δοθεί έμφαση:

– Στα τυχόν προβλήματα ένταξης που αντιμετωπίζουν στη σχολική διαδικασία

– Στις διαδικασίες κοινωνικοποίησής τους, εντός και εκτός σχολικής μονάδας

– Στις συνθήκες διαβίωσης/ αλληλεπίδρασης εντός οικογενειακής εστίας

– Στους τρόπους αντιμετώπισης και διαχείρισης ζητημάτων κοινωνικοποίησης, καλλιέργειας αυτοεκτίμησης, αυτοσεβασμού και αλληλοσεβασμού.

Επίσης θα πραγματοποιηθούν ομαδικές συνεδρίες όπου θα δοθεί έμφαση στην καλλιέργεια της συμμετοχικότητας, της ανεκτικότητας και της επίλυσης διαφορών με γόνιμο και ειρηνικό τρόπο.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι δωρεάν και αφορούν σε δικαιούχους και τα μέλη των οικογενειών του προγράμματος ΤΕΒΑ.

Οι ωφελούμενοι θα είναι από όλη τη Λέσβο, σχολικής ηλικίας από 6 έως 18 ετών, ενώ το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί κατά το χρονικό διάστημα από 22/5/2023 έως και 31/7/2023.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Προγραμμάτων Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Μυτιλήνης, στο τηλέφωνο 22510 40689.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο