Ο Αλκιβιάδης Στεφανής υπηρεσιακός Υπουργός Εθνικής Άμυνας

Στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023, η τελετή παραδόσεως – παραλαβής καθηκόντων Yπουργού, από τον κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο στον κ. Αλκιβιάδη Στεφανή.

Παρόντες στην τελετή ήταν επίσης ο απερχόμενος Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ κ. Αντώνιος Οικονόμου, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυθμούσης ΠΝ, καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ημερήσια Διαταγή παραλαμβάνοντος Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Αλκιβιάδη Στεφανή

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες, Εθνοφύλακες, Έφεδροι και Πολιτικό Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων,

Αποτελεί ύψιστη και εξαιρετική τιμή προς τις Ένοπλες Δυνάμεις η επιλογή μου και υπόσχομαι ότι θα αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις ώστε να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις των καθηκόντων και της αποστολής μου, με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης και του χρέους προς την Πατρίδα.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις, περιφρουρούν την ασφάλεια και την άμυνα της Πατρίδας και ως θεσμικός εγγυητής αντιμετωπίζουν με σύνεση, ψυχραιμία, αποτελεσματικότητα και αποφασιστικότητα κάθε πρόκληση, ενώ παράλληλα αποτελούν τον αδιαμφισβήτητο πυλώνα σταθερότητας, αποτροπής, ευημερίας και προόδου.

Η γενικότερη γεωπολιτική κατάσταση, δεν μας επιτρέπει εφησυχασμό, αντιθέτως απαιτεί αυξημένη ετοιμότητα και διαρκή εγρήγορση.

Ως χώρα υπερασπιζόμαστε διαχρονικά τη διεθνή νομιμότητα και υπηρετούμε ενεργά τις αρχές του Διεθνούς Δίκαιου και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, προκρίνοντας την ενεργή αμυντική διπλωματία και τη δημιουργία ισχυρού πλέγματος συμμαχιών σε διμερές και πολυμερές επίπεδο, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα για επαύξηση της εθνικής ισχύος.

Ταυτόχρονα, οι Ένοπλες Δυνάμεις με την πολυεπίπεδη προσφορά τους προς στο κοινωνικό σύνολο και την ευρύτερη συμμετοχή τους στις κοινωνικές διεργασίες, θα συνεχίσουν να δίνουν πάντα δυναμικό παρόν, σε κάθε κρίσιμο για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής τομέα, εισπράττοντας την αναγνώριση των πολιτών και ενισχύοντας την ήδη αρραγή σχέση εμπιστοσύνης που έχουν αναπτύξει διαχρονικά με τους Έλληνες πολίτες.

Ο ελληνικός λαός είναι υπερήφανος για τις Ένοπλες Δυνάμεις, τις τιμά και τις ευχαριστεί για την πολυεπίπεδη προσφορά τους προς την Πατρίδα.

Σας συγχαίρω για την άριστη εκτέλεση της αποστολής σας και σας καλώ να μείνετε προσηλωμένοι στο καθήκον με τον ίδιο ζήλο, πάθος, όραμα, αισιοδοξία, πίστη και επαγγελματισμό που σας διακρίνει.

Ζήτωσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Ζήτω το Έθνος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο