ΠΒΑ | Βράβευση μαθητών που έλαβαν μέρος σε διαγωνισμούς Ποίησης και Λογοτεχνικού Κειμένου

Σήμερα γέμισε η αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου με όλες τις ηλικίες ανθρώπων του τόπου μας που συμμετέχουν και στηρίζουν ενεργά την πολιτιστική δημιουργία. Στις 11.00 έλαβαν χώρα τρεις δράσεις της Αντιπεριφέρειας Πολιτισμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.  

Πρωταρχικό μέλημα της Περιφερειακής Αρχής ήταν και είναι η καλλιέργεια του νου και της ψυχής με εργαλείο την ποίηση, την λογοτεχνία και την τέχνη γενικότερα”

Σήμερα βραβεύτηκε ο μαθητής του Γυμνασίου Γέρας Ορέστης Μιχαλακέλλης για το 2ο Βραβείο που έλαβε για το ποίημά του «Μαύρος Αύγουστος» στα πλαίσια του 10ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης των Εκπαιδευτηρίων Παναγία Προυσιώτισσα με θεματική την Επέτειο των 100 Χρονών από την Μικρασιατική Καταστροφή. 

Βραβεύτηκαν, ακόμα, οι μαθητές που έλαβαν μέρος στο 2ο Παλλεσβιακό Μαθητικό Διαγωνισμό Λογοτεχνικού κειμένου με θέμα «Μια λέξη μοναχά… Ελευθερία» που συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Αντιπεριφέρεια  Πολιτισμού και την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου με την στήριξη των Συλλόγων  Γονέων και κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων Βαρειάς, Καλλονής, 3ου Δημοτικού Σχολείου και 6ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης. 

Τέλος, μοιράστηκαν βιβλία στα πλαίσια της δράσης στήριξης των Δανειστικών βιβλιοθηκών τόσο των σχολειών όσο και άλλων φορέων που διαθέτουν δανειστική βιβλιοθήκη στη Λέσβο  στους 17 φορείς που εκδήλωσαν ενδιαφέρον.  

Τόσο ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κώστας Μουτζούρης όσο και η Αντιπεριφερειάρχης  Οικονομικών και Πολιτισμού Π.Β.Α ευχαρίστησαν όλους όσους συμμετείχαν και στήριξαν τις δράσεις αυτές. Τόνισαν για μια φορά ακόμα ότι πρωταρχικό μέλημα της Περιφερειακής Αρχής ήταν και είναι η καλλιέργεια του νου και της ψυχής με εργαλείο την ποίηση, την λογοτεχνία και την τέχνη γενικότερα. Συνεχάρησαν τόσο τους γονείς όσο και τους εκπαιδευτικούς για την παρακίνηση τους στους μαθητές και τα παιδία τους να ασχοληθούν με την λογοτεχνία καθώς και τους φορείς που ενεργά προάγουν τον λογοτεχνικό πλούτο των νησιών και τον καθιστούν προσβάσιμο σε όλους τους συμπολίτες μας. Ακόμα εξέφρασαν τις ευχρηστίες και τα συγχαρητήρια τους στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων Βαρείας, Καλλονής, του 3ου και του 6ου Δημοτικού Σχολείου  και ιδιαίτερα στον κ Αριστείδη Σπέρκο, ο οποίος είχε την ιδέα οργάνωσης του διαγωνισμού, καθώς και στον πρόεδρο της οργανωτικής Επιτροπής κ Πετρογιάννη Λάμπρο.   

Η Λέσβος ήταν είναι και θα είναι ένα διαχρονικό φυτώριο τέχνης και πολιτισμού. 

Εκ μέρους της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου,
H αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης
ΑΝΤΩΝΕΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών & Πολιτισμού Περιφέρειας  Βορείου  Αιγαίου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο