Επέστρεψε ο εσωτερικός τουρισμός στη Λέσβο | Στο 100% η πληρότητα στα πλοία

Με μεγάλες πληρότητάς καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού κινούνται τα πλοία στη Λέσβο από το λιμάνι του Πειραιά, αλλά κυρίως από τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας.

«Το τρίμηνο Ιούνιος – Αύγουστος θα κλείσει με πάνω από 50.000 αφίξεις επιβατών με τα πλοία της ακτοπλοΐας, από 34.000 που συνήθως κινείται τα τελευταία χρόνια η Λέσβος, σημείωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο κεντρικός πράκτορας της Attica  στο νησί Ηλίας Πίκουλος. Κατακόρυφα αυξήθηκε ο θρησκευτικός τουρισμός, κυρίως από τη Βόρειο Ελλάδα, και έτσι θα κινηθεί και ο Σεπτέμβριος με γκρουπ τουριστών, που έχουν κλείσει από την αρχή του καλοκαιριού τα εισιτήριά τους.

Κατακόρυφη ήταν φέτος και η ζήτηση για τον κοινωνικό τουρισμό, παρότι και τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε το δέλεαρ των 10 ημερών δωρεάν παραμονή στα καταλύματα», σημείωσε ο κ. Πίκουλος.

Διαθέσιμα εισιτήρια οικονομικές θέσης διατίθενται από αέριο Τρίτη 29 Αυγούστου, ενώ θέσεις σε καμπίνες και στα γκαράζ των πλοίων μετά τις 15 Σεπτεμβρίου.

Η μεγάλη όμως αύξηση της ζήτησης εισιτηρίων για τη Λέσβο έφερε και γρίνιες, αφού οι πληρότητες άγγιζαν το 100% και τα πλοία γεμίζουν ασφυκτικά.

Το καλοκαίρι η φέρουσα επιβατική ικανότητα των πλοίων αυξάνεται, αφού υπολογίζονται θέσεις και στο κατάστρωμα, με αποτέλεσμα να καλύπτονται ασφυκτικά όλοι οι διαθέσιμοι χώροι των πλοίων. Πολλοί ήταν επίσης κι εκείνοι, που δεν βρήκαν εισιτήρια και ματαίωσαν τελικά τις διακοπές τους στο νησί. Ήδη από την άνοιξη η ένωση τουριστικών πρακτόρων είχε εντοπίσει το πρόβλημα και είχε ζητήσει αύξηση δρομολογίων, τουλάχιστον κατά το μήνα Αύγουστο, δεν υπήρχαν όμως διαθέσιμα πλοία για να ικανοποιήσουν το αίτημα αυτό. Τώρα όμως που η Λέσβος αρχίζει να χτίζει το τουριστικό της προϊόν και οι επισκέπτες δείχνουν την προτίμησή τους, θα πρέπει να υπάρξει μια πιο οργανωμένη διεκδικητική κίνηση για να μην ταλαιπωρούνται οι επιβάτες μόνιμοι κάτοικοι αλλά και να ικανοποιούνται και οι επισκέπτες του νησιού.

Πηγή : ertnews.gr / Μυρσίνη Τζινέλλη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο