Μαγική βραδιά στο Αρχαίο Υδραγωγείο της Μόριας με τραγούδια για την Ειρήνη

Αφιερωμένη στην εμβληματική Αρχαιολόγο Αγλαίκα Αρχοντίδου, ήταν η μουσική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Αρχαίο Υδραγωγείο της Μόριας, την Τετάρτη 30 Αυγούστου, σε ένα τοπίο μαγικό με το σπουδαίο μνημείο υπό το φως του φεγγαριού. Εκείνη ήταν που οραματίστηκε ένα Φεστιβάλ κάτω από τις καμάρες της Αρχαίας Υδατογέφυρας, ως αντιστάθμισμα στη φήμη της Μόριας που λόγω του προσφυγικού ήταν γνωστή μόνο για το στρατόπεδο των προσφύγων τον πόνο και την εξαθλίωση.

Η πρώτη εκδήλωση έγινε το 2019 με μια τζαζ συναυλία που έκλεψε τις εντυπώσεις. Το φεστιβάλ συνεχίζεται κάθε χρόνο, ενώ ούτε ο κοροϊνός κατάφερε να το σταματήσει, αφού οι διοργανωτές βρήκαν τρόπο να το διοργανώσουν με ασφάλεια και τηρώντας όλα τα πρωτόκολλά υγείας με διάφορες δράσεις.

Στην 5η διοργάνωση, χορωδίες της Λέσβου και εξαιρετικοί μουσικοί τραγούδησαν για την Ειρήνη.

Την εκδήλωσε διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Μόριας, υπό το βλέμμα της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λέσβου, ενώ η εκδήλωση εντάχθηκε στο Φεστιβάλ της Περιφέρειας «Ειρήνης Φάροι».

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μάλιστα βράβευσε τον προϊστάμενο της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λέσβου κ. Παύλο Τριανταφυλλίδη για την ανάδειξη του αρχαιολογικού αποθέματος Λέσβου και Λήμνου. Ο Παύλος Τριανταφυλλίδης μίλησε και για το πολυσχιδές έργο της εμβληματικής Αρχαιολόγου, για την οποία ετοιμάζεται μάλιστα και ένας τόμος με τίτλο “Μακαρία”, που θα αναφέρεται στη δράση της.

Η κόρη της Αγλαΐας Αρχοντίδου, Άννα, μίλησε για τη Μόρια μέσα από τα μάτια της μητέρας της, ενώ ουσιαστική ήταν η τοποθέτηση μέλους της χορωδίας Cantaλαλούν για την επιφανειακή ειρήνη στην οποία ζούμε.

Τραγούδησαν οι Χορωδίες Animato, Cantaλαλούν και η Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Μόριας,   αλλά και οι Άρης Γραικούσης και Νίκος Καρακαλπάκης κάτω από το φως της πανσελήνου, με υπέροχα τραγούδια και μουσικές.

Πηγή : ertnews.gr / Μυρσίνη Τζινέλλη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο