Σάμος | Εξακολουθούν να τονώνουν την τοπική αγορά οι Τούρκοι επισκέπτες

Σημαντική η αύξηση των αφίξεων από την γειτονική Τουρκία που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα σύμφωνα με τον τουριστικό πράκτορα Μανόλη Κυπραίο.

Το ποσοστό της αύξησης καταγράφεται τουλάχιστον 30% αυξημένο σε σχέση με το 2019 όταν συνολικά είχαν επισκεφτεί την Σάμο 45.000 τούρκοι, ενώ ο αριθμός αυτός έχει ήδη φτάσει στο νησί μόνο από την μία εταιρεία που δραστηριοποιείται στη γραμμή Κουσάντασι –Σάμος.

Οκ. Κυπραίου τόνισε ότι τα προηγούμενα καλοκαίρια η αύξηση των αφίξεων παρατηρούνταν μόνο κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής γιορτής των Τούρκων το Μπαϊράμι, ενώ φέτος καθημερινά τα πλοιάρια τόσο προς το Βαθύ της Σάμου όσο και προς το Πυθαγόρειο είναι γεμάτα.

Οι επιχειρηματίες του τουρισμού αναφέρουν ότι οι Τούρκοι κάλυψαν την χαμηλή κατανάλωση που υπήρχε φέτος από την πλευρά των Ευρωπαίων και η κίνηση σε καταστήματα εστίασης , ξενοδοχεία, ταξί, ενοικιάσεις αυτοκινήτων σημείωσε κατακόρυφη αύξηση. Να σημειώσουμε ότι η κίνηση αναμένεται αυξημένη και τον Σεπτέμβριο, ενώ τα δρομολόγια θα συνεχιστούν ως τα τέλη του Οκτώβρη.

Πηγή : ertnews.gr / Χάρης Ζαβουδάκης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο