Στους 14 οι νεκροί από τις πλημμύρες | Εντοπίστηκαν οι σοροί μάνας και γιου που αγνοούνταν στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας

Για πέμπτο 24ωρο οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας βρίσκονται αντιμέτωποι με τις δραματικές επιπτώσεις, μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίαςΣτα 14 ανέρχονται πλέον τα θύματα, καθώς μετά τον εντοπισμό ενός νεκρού 56χρονου άνδρα νωρίτερα την Κυριακή βρέθηκαν οι σοροί άλλων δυο ανθρώπων στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ «πρόκειται για τις σορούς ενός άνδρα και μιας ηλικιωμένης που ανασύρθηκαν από οικία στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας και αναγνωρίστηκαν ως ο 65χρονος και η 88χρονη που αγνοούνταν».

Πρόκειται για μάνα και γιο που ήταν στη λίστα των αγνοουμένων.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Αλεξία Καλαϊτζή, μιλώντας για τον 56χρονο αγρότη που βρέθηκε νεκρός μεταξύ των χωριών Πέτρου και Αγίου Δημητρίου είπε ότι ήταν στην επίσημη λίστα των αγνοούμενων. Αρχικά εντοπίστηκε με drone ενώ έπειτα ήρθαν στο σημείο η ΕΜΑΚ και η Πυροσβεστική και ξεκίνησαν μια επιχείρηση για να ανασύρουν τη σορό του. Όπως είπε συγγενής του φέρεται να παρασύρθηκε από ρέμα.

Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού συνεχίζονται μέχρι αυτή την ώρα. Η στάθμη του Πηνειού -πολύ πάνω από το όριο του συναγερμού- απειλεί όλες τις παραποτάμιες περιοχές, με αποτέλεσμα από χθες να σταλούν μηνύματα από το 112 για εκκενώσεις αρκετών οικισμών. Χωριά της Καρδίτσας και των Τρικάλων εξακολουθούν να βρίσκονται βυθισμένα στα νερά παρόλο που η στάθμη τους έχει υποχωρήσει. Βουτηγμένες στα λασπόνερα παραμένουν συνοικίες της ΛάρισαςΤο απόγευμα ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Θεσσαλία. Στις 19.00 θα κάνει δηλώσεις από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις για τα μέτρα στήριξης των πληγέντων.

Οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού συνεχίζονται και μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν πραγματοποιηθεί 4.250 διασώσεις, ενώ αίσιο τέλος είχε η γιγάντια επιχείρηση της ΕΜΑΚ για τη διάσωση 8 πυροσβεστών και πολιτών κοντά στη γέφυρα της Γιάννουλης στη Λάρισα, όταν ανατράπηκαν οι 2 βάρκες που επέβαιναν και έπεσαν στα ορμητικά νερά.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος προέρχεται πλέον από την υψηλή στάθμη του Πηνειού, που απειλεί όλες τις παραποτάμιες περιοχές και όσες βρίσκονται κοντά στη λίμνη Κάρλα, αναγκάζοντας τις αρχές να προχωρούν σε συνεχείς εκκενώσεις οικισμών και απεγκλωβισμούς. Στα λασπόνερα έχουν βουλιάξει συνοικίες της Λάρισας, που είναι αποκλεισμένη οδικώς και σιδηροδρομικώς. Σημειώνεται ότι κλειστή παραμένει η εθνική οδός από τη Λαμία μέχρι την Πιερία στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, και από την Πιερία μέχρι τη Λάρισα στο ρεύμα προς Αθήνα. Απόλυτη είναι η καταστροφή σπιτιών, υποδομών, επιχειρήσεων και καλλιεργειών στον Θεσσαλικό κάμπο ενώ στον Βόλο το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το κατεστραμμένο δίκτυο υδροδότησης Στο Πήλιο μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου έχει καταστραφεί και πολλά χωριά παραμένουν αποκομμένα.

Δραματικές ώρες στον Παλαμά – Η υποχώρηση των νερών αποκαλύπτει το μέγεθος της καταστροφής

Στον Παλαμά οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους και προσπαθούν να διαχειριστούν τις ζημιές που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία. Το νερό έχει υποχωρήσει αν και υπάρχουν ακόμα πλημμυρισμένα σημεία. Πλέον δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι στην περιοχή αλλά υπάρχουν σπίτια όπου απαιτείται άντληση υδάτων. Παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν αγνοούμενους.

Πηγή : ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο