ΦΕΜ | Μαθήματα φωτογραφίας για αρχάριους

Η Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης (ΦΕΜ) και φέτος, όπως κάνει για πάνω από 30 χρόνια, ανακοινώνει την έναρξη των νέων μαθημάτων φωτογραφίας για το 2023-2024.Η πρώτη μας συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 27Σεπτεμβρίου 2023 στις 7:00μ.μ., στον εκθεσιακό μας χώρο, 3η πάροδος Μικράς Ασίας, στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης.

Στην πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές, η γνωριμία μαθητών και δασκάλων της ΦΕΜ, καθώς και ο καθορισμός της ημέρας και ώρας μαθημάτων, που θα συναποφασιστεί από τους συμμετέχοντες.

Για τη φετινή χρονιά, η ΦΕΜ προσφέρει 25% έκπτωση σε όσους κλείσουν νωρίς τη θέση τους και 50% σε φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικούς και ανέργους.

Στόχος των μαθημάτων είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με την αισθητική, τις πρακτικές της σύγχρονης φωτογραφίας και τις απαραίτητες τεχνικές, που θα βοηθήσουν στην κατανόηση και χρήση της φωτογραφικής γλώσσας, ως μέσο έκφρασης και εξερεύνησης, αναδεικνύοντας τη δική τους δημιουργική προσέγγιση. Η φωτογραφία σήμερα, με την τεράστια ανάπτυξη της ψηφιακής τεχνολογίας, έχει γίνει η δεύτερη φύση των περισσότερων από μας. Τα μαθήματα αυτά έρχονται να καλύψουν το κενό ανάμεσα στην εικόνα που βλέπουμε και στην εικόνα που κατανοούμε.

Το πρόγραμμα των μαθημάτων θέτει στο επίκεντρο του, την τεχνική, καλλιτεχνική και θεωρητική παράμετρο της φωτογραφικής εικόνας, μέσα από ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει εισηγήσεις και παρουσιάσεις φωτογράφων, πρακτική εφαρμογή, ανάθεση ασκήσεων, φωτογραφικές εξορμήσεις και κριτική ανάλυση των εργασιών των συμμετεχόντων. Τα μαθήματα έχουν διάρκεια 8 μήνες και συνοπτικά περιλαμβάνουν:

ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
Τάσεις, αισθητικά ρεύματα και τεχνολογικές εξελίξεις που διαμόρφωσαν το ρόλο της φωτογραφίας και την ποικιλία των καλλιτεχνικών χρήσεών της. Σημαντικοί φωτογράφοι, σχέσεις και αλληλεπιδράσεις με άλλες μορφές τέχνης, ώστε ο σπουδαστής να αντιληφθεί  το εύρος  των εκφραστικών και εννοιολογικών δυνατοτήτων που του προσφέρει το φωτογραφικό μέσο.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ
Φωτογραφική μηχανή και τεχνικός εξοπλισμός. Λειτουργίες της ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής και τεχνικές παράμετροι φωτογραφικής λήψης. Μέσω ανάθεσης ασκήσεων, εξάσκησης σε διαφορετικές συνθήκες φωτισμού στο πλήρως εξοπλισμένο στούντιό μας, καθώς και ομαδικών φωτογραφικών περιηγήσεων στην πόλη οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν στην πράξη με την τεχνική του μέσου. Επιλογή ασκήσεων σε αστικό και φυσικό τοπίο, ανθρώπινη παρουσία στο φυσικό ή αστικό περιβάλλον, πορτραίτο – αυτοπορτραίτο, φωτογραφία δρόμου, νυχτερινή λήψη κλπ.

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
Γνωριμία με το πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας, εισαγωγή ψηφιακού υλικού, αρχειοθέτηση, οργάνωση, αξιολόγηση, ομαδοποίηση, μετεπεξεργασία, διόρθωση λαθών μετά την λήψη, εξαγωγή υλικού.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
Κριτική προσέγγιση – ανάλυση των φωτογραφιών των συμμετεχόντων, κριτήρια επιλογής των εικόνων, διερεύνηση θεματικών που τους ενδιαφέρουν που θα μπορούν να εξελιχθούν σε μακροπρόθεσμα project.

Πιστοποιητικό
Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων χορηγείται στους συμμετέχοντες πιστοποιητικό παρακολούθησης των μαθημάτων.

Με την εγγραφή τους οι μαθητές, γίνονται αυτόματα μέλη της ΦΕΜ, απολαμβάνοντας τα προνόμια των μελών μας, όπως η δυνατότητα συμμετοχής σε σεμινάρια και διαλέξεις, σε ομαδικές εκθέσεις μας, παρουσιάσεις φωτογράφων, πρόσβαση στο στούντιο μας κλπ

Πληροφορίες : www.fem.gr , www.facebook.com/femclub
και στο instagram : fem_photo_club_mytilinis

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ: 6946 683010, 6944 615345

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο