Βίντεο «ΣΟΚ» από ανακρίσεις μελών της ΧΑΜΑΣ | «10.000» δολλάρια και ένα διαμέρισμα για κάθε όμηρο που πηγαίναν στην Γάζα»

Η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ, η Shin Bet, έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει κρατούμενους της Χαμάς – οι περισσότεροι με καθαρές στολές φυλακής, αλλά ένας με ματωμένο μπλουζάκι και τουλάχιστον ένας φανερά πονεμένος – να κάθονται με χειροπέδες σε γραφεία.

Πρόκειται, σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία και την υπηρεσία πληροφοριών, για τις ανακρίσεις των συλληφθέντων ενόπλων της Χαμάς που συμμετείχαν στην επιδρομή της 7ης Οκτωβρίου σε ισραηλινές κοινότητες.

Κάθε τρομοκράτης είχε μια ελαφρώς διαφορετική εμπειρία, αλλά οι ισραηλινές δυνάμεις πληροφοριών σημείωσαν μια σειρά από κοινά θέματα. Σε όλους τους πράκτορες της Χαμάς δόθηκαν ρητές οδηγίες να σκοτώσουν και να απαγάγουν αμάχους, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων μαζί με γυναίκες και παιδιά. Ενώ το έκαναν αυτό, οι διοικητές τους έμειναν πίσω στη Γάζα.

Η ανταμοιβή για την τρομοκρατία

Ένας από τους τρομοκράτες είπε στις ισραηλινές δυνάμεις ότι είχαν την δέσμευση ότι «όποιος φέρει έναν όμηρο πίσω [στη Γάζα] παίρνει 10.000 δολάρια και ένα διαμέρισμα».

Είπαν ότι το σχέδιο ήταν να καταλάβουν τις πόλεις στις οποίες επιτέθηκαν και να κρατήσουν θέσεις εκεί μόλις είχαν τελειώσει με τη δολοφονία και την απαγωγή των κατοίκων.

Ένας άλλος περιέγραψε μια συνάντηση με ένα νεκρό σώμα, λέγοντας: “Το σώμα της βρισκόταν στο πάτωμα. Την πυροβόλησα και ο διοικητής μου με φώναξε ότι σπατάλησα σφαίρες σε ένα νεκρό σώμα“. Κατέστησαν σαφές ότι όταν επρόκειτο για φόνο, δεν έπρεπε να κάνουν διάκριση μεταξύ πολιτών και στρατιωτών. «Όταν τελειώσαμε», είπε ένας άλλος στέλεχος της Χαμάς, «κάψαμε δύο σπίτια».

Ένας περιέγραψε πώς μπήκε σε ένα σπίτι αφού οι σύντροφοί του είχαν ήδη πυροβολήσει έναν άνδρα που ζούσε εκεί. “Δύο [τρομοκράτες] μπήκαν στο σπίτι… ακούσαμε φωνές μέσα. Άλλοι δύο μπήκαν μέσα. Ήταν ένας ξαπλωμένος στο πάτωμα δίπλα στην πόρτα. Δεν ξέρω αν ήταν νεκρός, αλλά υπήρχε αίμα. Μέσα ήταν ένας τραυματίας… Νομίζω μια ολόκληρη οικογένεια. Με τις πιτζάμες τους. Ο τραυματίας ήταν με τα εσώρουχά του. Μια γυναίκα βγήκε έξω φορώντας ένα φόρεμα… μετά μια άλλη με ένα φόρεμα. [Μετά] ένα αγόρι και ένα κορίτσι“.

Και συνέχισε: “Πήγαμε στο διπλανό σπίτι. Από εκεί έβγαλαν μια γυναίκα. Μια γριά.”

Στη συνέχεια ρωτήθηκε εάν αυτά τα μέλη της οικογένειας χρησιμοποιήθηκαν ως ανθρώπινες ασπίδες και απάντησε «Ναι».

Ένας άλλος τρομοκράτης είπε στους ανακριτές: “Όταν μπήκα στην πόλη, είδα δύο [τρομοκράτες] σε ένα μηχανάκι. Πήραν μια γυναίκα περίπου 60-65 ετών [μαζί τους] στο μηχανάκι.”

  • «Πού την πήγαν; ρώτησε ο ανακριτής.
  • «Στη Γάζα», απάντησε

Οι τρομοκράτες περιγράφουν επίσης κι άλλες φρικτές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης καπνού για να αναγκάσουν τους πολίτες να βγουν από το καταφύγιό τους και πυροβολώντας πολλά κατοικίδια. Στο τέλος του βίντεο, καθένας από τους πράκτορες της Χαμάς ρωτήθηκε αν αυτό που έκαναν ήταν επιτρεπτό στο Ισλάμ. Όλοι απάντησαν με τον ίδιο τρόπο: «Όχι. Το Ισλάμ δεν επιτρέπει τη θανάτωση γυναικών και παιδιών».

Πηγή: jpost.com

Δείτε το βίντεο :

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο