Χίος | Αυτόφωρο για προέδρους κοινοτήτων που απέκλεισαν τα κεντρικά γραφεία των ΕΛΤΑ στα Καρδάμυλα

Στη σύλληψη των προέδρων των κοινοτήτων Λαγκάδας και Συκιάδας προχώρησε σήμερα το πρωί με αυτόφωρη διαδικασία η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου για το θέμα της κινητοποίησης στα κεντρικα γραφεία των ΕΛΤΑ Χίου.

Οι διαδηλωτές από τα χωριά της ΒΑ Χίου ζητούν με συνεχείς κινητοποιήσεις να μείνει ανοικτό το κατάστημα των ΕΛΤΑ στα Καρδάμυλα. Χθες το μεσημέρι, παρά τις παρεμβάσεις προχώρησε τελικά η σύνταξη της δικογραφίας από την αστυνομία, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, λόγω του ότι είχαν οι διαδηλωτές αποκλείσει τα κεντρικά γραφεία των ΕΛΤΑ.

Έτσι σήμερα το πρωι, μετα τις 10.00, και ενώ είχαν αποχωρήσει οι περισσότεροι κάτοικοι απο τη συγκέντρωση που έγινε εξω απο τα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, έγινε σύλληψη του προέδρου της Συκιάδας Κώστα Μαυρέλου, ενώ τον πρόεδρο της Λαγκάδας Μάρκο Κούνουπα τον συνέλαβαν στον εργασιακό του χώρο.

Η δικογραφία περιλαμβάνει επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, τους προέδρους της κοινότητας Καρδαμύλων Δώρα Σαββοπούλου και του Πιτυούς Μιχάλη Φυτούση.

Λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι πολίτες έχουν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία της αστυνομικής διεύθυνσης Χίου, ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι κοινοτάρχες χωρίς να αποδοθούν κατηγορίες, αφού -όπως υποστηρίζουν- «το μόνο που έκαναν ήταν να βρίσκονται μαζί με τους συγχωριανούς τους που ζητούν την απρόσκοπτη λειτουργία των γραφείων των ΕΛΤΑ στα Καρδάμυλα».

Πηγή : ertnews.gr / Θοδωρής Πυλιώτης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο