Σάμος | Ανακοινώθηκε η παράταση ενός έτους για την κατάθεση των φακέλων των σεισμόπληκτων

Ικανοποιήθηκε το αίτημα των κατοίκων της Σάμου για παράταση της προθεσμίας υποβολής αίτησης επισκευής των σεισμόπληκτων κτιρίων τους που έληγε στις 30 Οκτωβρίου 2023.

Ήδη δημοσιεύθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης η απόφαση παράτασης της προθεσμίας υποβολής αίτησης ως τις 31-12-2024 ενώ να σημειώσουμε ότι είχε προηγηθεί συνάντηση του βουλευτή Σάμου Χριστόδουλου Στεφανάδη με τον υφυπουργό, αρμόδιο για θέματα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και κρατικής αρωγής, Χρήστο Τριαντόπουλο, όπου συζητήθηκε το ζήτημα αναγκαίας παράτασης καθώς η Ν.Ε του ΤΕΕ Σάμου είχε αναφερθεί με σχετικό αίτημα και είχε εξηγήσει τους λόγους που καθιστούσαν αδύνατη την συμπλήρωση ολοκληρωμένων φακέλων ως τις 30 Οκτωβρίου.

Ωστόσο διευκρινίζεται από την ΔΑΕΦΚ ότι για τους σεισμόπληκτους κατοίκους της Σάμου που πήραν έναντι πρώτη οικονομική αρωγή για την αποκατάσταση, και δεν έχουν υποβάλλει για τρία χρόνια αίτηση μέχρι σήμερα, θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση μέχρι 31/10/2023. Σε αντίθετη περίπτωση θα τους ζητηθεί η επιστροφή των χρημάτων.

Ο βουλευτής, καθηγητής Καρδιολογίας κ. Στεφανάδης, μετά τη θετική εξέλιξη ανέφερε: «Ευχαριστώ θερμά τον υπουργό κ. Χρήστο Τριαντόπουλο και την κ. Μαρία Κλεάνθη για την άμεση θετική ανταπόκριση στο αίτημά μου».

Πηγή : ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο