Κινητοποιήσεις για την υγεία σε Μυτιλήνη, Καλλονή και Μανταμάδο | (ΒΙΝΤΕΟ)

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη έξω από το νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις σε Μανταμάδο και Καλλονή.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το νοσοκομείο της Μυτιλήνης στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας των εργαζομένων στην Υγεία, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί με τη συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου Λέσβου, των Εργαζομένων του Νοσοκομείου και εκπροσώπων συνδικαλιστικών φορέων, σωματείων και συλλόγων ανάμεσά τους, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιάννης Ζαφειρίου, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γιώργος Αλεξίου, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Γιάννης Συκάς, ο πρόεδρος των Πυροσβεστών Γιώργος Ντίνος, ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Στρατής Κόμβος, ο γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου Στρατής Σαμαράς, ο πρώην πρόεδρος Στρατής Κλεάνθης και άλλα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου. Το παρόν στη συγκέντρωση έδωσε και ο Γραμματέας της Τ.Ο. Λέσβου του ΚΚΕ Κώστα Ρήγας. 

Στις δηλώσεις τους τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου Στρατής Σαμαράς και Στρατής Κλεάνθης έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στο αγωνιστικό πλαίσιο της κινητοποίηση και κυρίως στα ζητήματα που αφορούν τα Βαρέα και ανθυγιεινά των εργαζομένων καθώς και τις ελλείψεις σε σημαντικές ειδικότητες γιατρών όπως είναι ο νεφρολόγος, ο διαβητολόγος κ.α. Ειδική αναφορά έκαναν στην μονιμοποίηση των εργαζομένων που εργάζονται με διάφορες συμβάσεις και στην αύξηση των μισθών τους που είναι παγωμένοι εδώ και πολύ καιρό.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιώργος Αλεξίου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση προσπαθεί με τη μέθοδο της απαξίωσης των υπηρεσιών της Δημόσιας Υγείας να βάλει στο παιχνίδι τους ιδιώτες και ότι αυτό σε καμία περίπτωση δεν πρέπει οι εργαζόμενοι και οι πολίτες να το επιτρέψουν.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιάννης Ζαφειρίου με τη σειρά του σημείωσε ότι υπάρχει έντονη δυσφορία στην κοινωνία για τον τρόπο που λειτουργούν τα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας και πρόσθεσε ότι η μεγάλη κινητοποίηση των νησιωτών στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα θα δείξει το πρόβλημα σε όλο το εύρος του.

Ο Γραμματέας της Τ.Ο. ΚΚΕ Λέσβου Κώστας Ρήγας επισήμανε ότι οι κάτοικοι των νησιών είναι πολίτες β΄κατηγορίας και ότι αισθάνονται τεράστια ανασφάλεια κυρίως όσοι ζουν μακριά από το κέντρο ότι αν τους συμβεί κάτι σοβαρό δεν θα επιβιώσουν επειδή οι δομές υγείας έχουν μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό.   

Το Εργατικό Κέντρο Λέσβου αντίστοιχες παραστάσεις διαμαρτυρίας πραγματοποίησε σε Καλλονή και Μανταμάδο.

Δυναμική ήταν και η παρέμβαση των Αγροτικών Συλλόγων Καλλονής και Ανεμώτιας, στο Κέντρο Υγείας Καλλονής, ενώ στον Μανταμάδο, η συγκέντρωση έγινε στο Περιφερειακό Ιατρείο του χωριού, όπου απαιτήθηκε για μια ακόμη φορά, η άμεση στελέχωση του με γιατρό και νοσηλευτικό προσωπικό, ασθενοφόρου και να λειτουργήσει το Κέντρο Εφημέρευσης.

Πηγή : stonisi.gr / ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο