Περισσότερες αποχωρήσεις από τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Με δελτίο τύπου που έστειλε στα μέσα ενημέρωσης ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης καλωσορίζει τους νέους συναδέλφους στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης άλλα ταυτόχρονα κάνει και κάποιοες παρατηρήσεις για την χρονοβόρα διαδικασία της πρόσληψης και τις αποχωρήσεις.

Συγκεκριμένα :

Την περασμένη εβδομάδα ορκίστηκαν τρεις νέοι συνάδελφοι. Αρχικά Θα θέλαμε να καλωσορίσουμε τους συναδέλφους και ταυτοχρόνως να κάνουμε κάποιες παρατηρήσεις.

1. Οι συνάδελφοι κατέθεσαν τα χαρτιά τους στην προκήρυξη 2Κ του 2019……..!!!!! Δηλαδή προσλήφθηκαν τέσσερα χρόνια μετά την κατάθεση της προκήρυξης. Αν υπολογίσεις οτι ενα χρόνο περίπου πριν, ήταν η εξαγγελία από την κυβέρνηση, εύκολα καταλαβαίνει κάποιος ότι χρειάζονται περίπου πέντε χρόνια από τις βαρύγδουπες εξαγγελίες των προσλήψεων μέχρι αυτές να πραγματοποιηθούν.

2. Οι δυο εκ των συναδέλφων ήταν ήδη εργαζόμενοι στο νοσοκομείο σε ελαστικές μορφές εργασίας. Φυσικά και η πρόσληψη μόνιμων υπαλλήλων είναι θετική εξέλιξη και αυτό που πάντα ζητάμε αλλά δεν γίνεται να προσλαμβάνεις τρεις και στο ίδιο διάστημα να έχουν φύγει 4-5-10. Δυστυχώς για την τετραετία 19-22 το πρόσημο αποχωρήσεων προσλήψεων του μόνιμου προσωπικού παραμένει αρνητικό. Δεν γίνεται το νοσοκομείο να βαδίζει τη λειτουργία του σε ελαστικές μορφές εργασίας. Οι συνάδελφοι μετά από τόσα χρόνια προσφοράς και με μια πανδημία που καλέστηκαν να βάλουν πλάτη θα πρέπει να μονιμοποιηθούν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο