Κοπάδι με πρόβατα πετάχτηκε στον δρόμο | Από θαύμα γλύτωσε ο οδηγός

«Άγιο» είχε ένας 60χρόνος ημεδαπός, ο οποίος το πρωί του Σαββάτου (11/11/2023) κινούμενος από Μυτιλήνη πρός Καλλονή και πιό συγκεκριμένα στο “Καμμένο Δάσος” πετάχθηκε ξαφνικά στο οδόστρωμα κοπάδι από πρόβατα τα οποία σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο οδηγός προσπάθησε να το αποφύγει, μάταια όμως καθώς το κοπάδι “έκλεισε” τον δρόμο από την μία άκρη μέχρι την άλλη, μήν αφήνοντας χώρο στον οδηγό να τα αποφύγει, και έτσι τραυματίζοντας το ένα βγήκε από το οδόστρωμα με αποτέλεσμα να ντελαπάρει το αυτοκίνητο και να τραυματιστεί ο οδηγός που ευτυχώς πήγαινε με μικρή ταχύτητα και τα τραύματα ήταν ελαφρά και ήταν μόνος στο αυτοκίνητο γιατί η μεγάλη ζημιά έγινε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάποιο τροχαίο λόγω αδέσποτων ζώων στους δρόμους.

Πρόσφατα στο ίδιο περίπου σημείο του οδικού δικτύου Μυτιλήνης – Καλλονής, ημεδαπή ήρθε αντιμέτωπη με κοπάδι προβάτων το οποίο πετάχτηκε ξαφνικά στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα στην προσπάθειά της να το αποφύγει βγήκε από τον δρόμο και προσέκρουσε στην προστατευτική μπάρα.

Τί θα γίνει όμως την επόμενη φορά που κάποιος οδηγός δεν θα σταθεί τόσο τυχερός.? Τί θα γίνει αν την επόμενη φορά στην άκρη του δρόμου είναι γκρεμός και όχι χαντάκι.? Τί θα συμβεί αν την επόμενη φορά υπάρχουν και άλλα μέλη στο αυτοκίνητο.?

Αξίζει να σημειώσουμε πως οι καταγγελίες των οδηγών για “παρέλαση” προβάτων στο συγκεκριμένο σημείο αλλά και γενικότερα σε πολλά σημεία στο οδικό δίκτυο όλης της Λέσβου είναι αρκετές.

Κι όμως, αυτό το συμβάν όπως και πολλά άλλα τροχαία με ζώα στο παρελθόν που έχουμε θρηνήσει μέχρι και θύματα φαίνεται πως δεν είναι αρκετά για να ενεργοποιήσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες του τόπου μας.

Τί θα γίνει άν την επόμενη φορά που θα έχουμε κάποιο τροχαίο λόγω αδέσποτων ζώων στους δρόμους, εκτός από ζώα, θρηνήσουμε και ανθρώπινες ζωές.?

Σε πολλές περιτώσεις που κάποιος πολίτης χτυπήσει-τραυματίσει-κακοποιήσει κάποιο αδέσποτο, τρέχουν οι φιλοζωικές (και πολύ καλά και σωστά κάνουν) και βρίσκουν τον θύτη σε χρόνο ρεκόρ και πέφτουν τα πρόστιμα βροχή (ορθά), Τί κάνουν όμως σε τέτοιες περιπτώσεις,? Γιατί σίγουρα δεν φταίνε τα ζωντανά που πετάχτηκαν στον δρόμο. Και σίγουρα τα κοπάδια προβάτων, είτε τα άλογα, είτε τα γαϊδούρια είτε κατσίκια, ανήκουν σε κάποιον…..

Σε τέτοιες περιπτώσεις την ζημιά ποιός την πληρώνει.???

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο