Εξαπάτησε γυναίκα στη Γέρα από την Κρήτη και της πήρε -1.030- ευρώ

ΑΠΑΤΗ

Από το Αστυνομικό Τμήμα Γέρας εξιχνιάστηκε μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα, υπόθεση απάτης σε βάρος ημεδαπής – κατοίκου Γέρας Λέσβου.

Ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη προχθές (11-11-2023) σε περιοχή της Κρήτης, από αρμόδια Αστυνομική Αρχή, ημεδαπός, για την εμπλοκή του στην υπόθεση αυτή και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, κατά το προηγούμενο τετραήμερο, άτομο αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων επικοινώνησε τηλεφωνικά με την παθούσα και με το πρόσχημα υλοποίησης ασφαλιστικού τραπεζικού προγράμματος, την έπεισε να εγκαταστήσει στο κινητό της τηλέφωνο, εφαρμογή, μέσω της οποίας απέκτησε πρόσβαση στη συσκευή της.

Ακολούθως, από εφαρμογή τραπεζικού της λογαριασμού, που είχε εγκατεστημένη στο κινητό της η παθούσα, αφαιρέθηκε το χρηματικό ποσό των -1.030- ευρώ. Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης διακριβώθηκε ότι, τηλεφωνική σύνδεση από την οποία πραγματοποιήθηκαν επικοινωνίες με την παθούσα, ανήκει στον ταυτοποιηθέντα ημεδαπό. 

Το προανακριτικό έργο διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Γέρας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο