Δωρεάν τεστ σακχάρου από τα Κέντρα Υγείας Μυτιλήνης και Καλλονής | (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα Κέντρα Υγείας Μυτιλήνης και Καλλονής διοργανώνουν δράσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης για την νόσο του Σακχαρώδη Διαβήτη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Διαβήτη, όπως έχει οριστεί η 14η Νοεμβρίου και με αφορμή την Πανελλήνια Εκστρατεία Ενημέρωσης και Προσυμπτωματικού Ελέγχου για τον Σακχαρώδη διαβήτη του Πανελλήνιου Συλλόγου Επισκεπτών Υγείας. Σκοπός των δράσεων είναι να ενημερωθεί το κοινό για τα συμπτώματα, τα αίτια και τους τρόπους πρόληψης της νόσου.

Η δράση ξεκίνησε την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης, όπου από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι πραγματοποιείται δωρεάν εξέταση σακχάρου, ενώ τις ίδιες ώρες θα πραγματοποιηθεί και την Τρίτη 14 Νοεμβρίου. Παράλληλα, κλιμάκιο του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης την Δευτέρα 13 Νεομβρίου θα επισκεφτεί το ΚΑΠΗ του Δήμου Μυτιλήνης όπου θα γίνουν μετρήσεις σακχάρου σε άτομα της τρίτης ηλικίας.

Στο Κέντρο Υγείας Καλλονής, η δράση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023 στην Πλατεία της Καλλονής (στο πρώην κρεοπωλείο Γουδέλλη) από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

Η δράση απευθύνεται στο γενικό πληθυσμό, σε όλους τους ενήλικες, στους οποίους θα γίνεται δωρεάν προσυμπτωματικός έλεγχος (μέτρηση σακχάρου, καθορισμός κινδύνου εμφάνισης γλυκόζης – Find Risk).

Πηγή : ertnews.gr / Αναστασία Σπυριδάκη

Αφήστε ένα σχόλιο