Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ο Νίκος Τόσκας

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ο πρώην υπουργός, Νίκος Τόσκας, ασκώντας έντονη κριτική στην ηγετική ομάδα του κόμματος.

«Αποχωρώ και προχωρώ…», αναφέρει ο κ. Τόσκας, σε ανάρτηση του στο Facebook ανακοινώνοντας ότι «αποχωρώ από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. γιατί η ηγετική του ομάδα οδηγεί την πολιτική του κόμματος σε κατεύθυνση πέρα από τις στοιχειώδεις αρχές της Αριστεράς, τις ανάγκες του λαού και κινείται σε εναρμόνιση με τις επιταγές της οικονομικής ολιγαρχίας». Αναφέρει ότι «η μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ από σοσιαλδημοκρατικό-αριστερό κόμμα σε κεντρώο είναι σε εξέλιξη», ότι «η νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν γνωρίζει τα προβλήματα και δεν εκφράζει τα λαϊκά στρώματα γιατί ποτέ δεν υπήρξε μέρος τους», ότι «ορίζει ‘’εχθρούς” για να βρει αφήγημα», ότι «κατηγορεί άλλους για ελιτισμό για να εγκαθιδρύσει η ίδια την απόλυτη ελίτ…». Ακόμη αναφέρει ότι «οι ‘’υπασπιστές” της δίνουν διαταγές σε ανθρώπους με ιστορία αγώνων και θυσιών» και ότι «η έλλειψη σεβασμού είναι εμφανής».

Κατά τον κ. Τόσκα, «στην τωρινή κρίση του ΣΥΡΙΖΑ, ο αγώνας πρέπει να δοθεί εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Έστω και μόνο για λόγους αξιοπρέπειας…» και πως «οι σημερινές ανάγκες των εργαζομένων χρειάζονται «ένα κόμμα-”γερό σκαρί” που να αντέχει στις φουρτούνες, για προστασία των ανθρώπων του μόχθου και της πατρίδας. Χρειάζεται κόμμα με ρίζες στις λαϊκές ανάγκες για να έχουν λόγο οι εργαζόμενοι να παλέψουν μαζί του». «Μπροστά μας είναι η εποχή των αγώνων», προσθέτει.

Καταληκτικά ο κ. Τόσκας αναφέρει ότι «γι’ αυτό αποχωρώ και προχωρώ», ενώ ευχαριστεί τον Αλέξη Τσίπρα που του ανέθεσε υπεύθυνους ρόλους, αλλά και όσους συνεργάστηκαν σε μια προσπάθεια βελτίωσης ενδιάμεσων στόχων.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο