Κινητοποίηση λόγω υποβάθμισης των ΕΛΤΑ Μανταμάδου

Κινητοποίηση πραγματοποιούν σήμερα οι φορείς του Μανταμάδου της Λέσβου ενάντια στην υποβάθμιση του καταστήματος των ΕΛΤΑ, καθώς αναστάτωση έχει προκαλέσει η είδηση ότι αποχωρεί η μία εκ των δύο υπαλλήλων που λήγει η σύμβασή της χωρίς να έχει ανανεωθεί.

Οι κάτοικοι του Μανταμάδου, την Παρασκευή στις 12.30 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση έξω από το κατάστημα, ζητώντας να μην υποβαθμιστεί το κατάστημα Μανταμάδου σε μιας θέσης, να μη γίνει καμιά απόλυση εργαζομένου, να μην κλείσει κανένα κατάστημα ΕΛΤΑ και να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες των ΕΛΤΑ με μόνιμο προσωπικό.

«Καλούμε σε ξεσηκωμό όλο το χωριό για να απαιτήσουμε να μην υποβαθμιστεί το κατάστημα των ΕΛΤΑ στον Μανταμάδο, σε κατάστημα με μία θέση, πετώντας στο δρόμο υπάλληλο νέα μητέρα. Το κατάστημα του χωριού εξυπηρετεί τις καθημερινές ταχυδρομικές υπηρεσίες που δεν μπορούν να μπουν στο ζύγι κέρδους οφέλους. Εξυπηρετεί 300 και πλέον συνταξιούχους που περιμένουν κάθε μήνα τη σύνταξή τους. Γίνονται καθημερινά δεκάδες τραπεζικές συναλλαγές από επαγγελματίες του χωριού και άλλων χωριών. Πληρωμές λογαριασμών που είναι σημαντικό για τους γέροντές  μας που δεν έχουν άλλο τρόπο. Το πλησιέστερο σημείο για αυτές τις υπηρεσίες είναι πάνω από μισή ώρα οδικώς με ανύπαρκτη δημόσια συγκοινωνία», δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου ο εκπρόσωπος των φορέων, Μιχάλης Γροσομανίδης.

Παράλληλα, αναφέρουν ότι «αυτή η υποβάθμιση δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Τα ΕΛΤΑ από το 2002 και μετά με τη σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων που πέρασαν, μετατρέπονται σε ανώνυμη εταιρία, εισάγονται στο χρηματιστήριο, παραδίδονται σταδιακά στα συμφέροντα του κεφαλαίου μέσω των ιδιωτικοποιήσεων. Με τα μνημόνια που υπέγραψαν όλοι τους, δέχτηκε επίθεση το εισόδημα των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ. Οι συνθήκες εργασίας άλλαξαν με καθημερινή πίεση, και εντατικοποίηση. Τώρα φτάσαμε στα καθημερινά λουκέτα σε όλη τη χώρα και στο νησί μας, και στην υποβάθμιση του καταστήματος του Μανταμάδου».

Πηγή : ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο