Λέσβος | Με προσκλητήριο νεκρών, κατάθεση στεφάνων και τραγούδια τίμησαν το Πολυτεχνείο

Με το προσκλητήριο νεκρών του Πολυτεχνείου που ανέγνωσε ο μαθητής Χρήστος Ψωμάς, ξεκίνησε ανήμερα της 17ης Νοεμβρίου η εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 50 χρόνια από την εξέγερση, στην προτομή του Μιχάλη Μυρογιάννη στο πάρκο της Αγίας Ειρήνης στη Μυτιλήνη, που διοργάνωσε ο Δήμος Μυτιλήνης.

20 χρονών την 18η Νοεμβρίου του 1973 ο Μυτιληνιός ηλεκτρολόγος Μιχάλης Μυρογιάννης δολοφονήθηκε με ευθεία βολή από τον ταγματάρχη της χούντας Ντερτιλή.

Πλήθος κόσμου φοιτητών, και μαθητών, αλλά και των αρχών και φορέων της Λέσβου,  που κατέθεσαν στεφάνια, συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Η παιδική χορωδία ΑΝΙΜΑΤΟ,  με την καθοδήγηση των δασκάλων τους τραγούδησαν , για το Πολυτεχνείο.  

Η εκδήλωση έκλεισε με τον εθνικό ύμνο, στη θύμηση των φοιτητών στην πύλη του Πολυτεχνείου που τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο απέναντι από τα τανκς.

«Στις προκλήσεις των καιρών και παρά τις διαφορετικές ιδέες που έχει ο καθένας πρέπει να είμαστε ενωμένοι γιατί αυτά που μας συνδέουν είναι πιο δυνατά. Είναι η αγάπη για τη δημοκρατία. ο πόθος για την ελευθερία και η επιθυμία για δικαιοσύνη. 50 χρόνια μετά την εξέγερση το σύνθημα Ψωμί -Παιδεία –Ελευθερία, είναι διαχρονικό» σημείωσε ο Στέλιος Μυρογιάννης, παιδί του αδελφού,  του Μιχάλη Μυρογιάννη,  που  εκπροσώπησε την οικογένεια στην εκδήλωση.  

Οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης θα κορυφωθούν το απόγευμα στις 7:00 στην πλατεία Σαπφούς από το εργατικό κέντρο, συλλόγους ,  σωματεία και φορείς,  όπου θα γίνουν ομιλίες και στη συνέχεια πορεία στην προτομή του Μιχάλη Μυρογιάννη .

Πηγή : ertnews.gr / Μυρσίνη Τζινέλλη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο