Ξανά στη Βοσκοπούλα το γάλα Αγίας Παρασκευής | Τιμές Ελασσόνας συμφώνησαν οι παραγωγοί

ΠΡΟΒΑΤΑ

Τέλος Νοεμβρίου και ακόμα δεν έχουν κλειστεί οι συμφωνίες για την τιμή γάλακτος όχι μόνο στη Λέσβο, αλλά σε όλη την Ελλάδα. Ο αγροτοκτηνοτροφικός σύλλογος Αγίας Παρασκευής, είναι ο πρώτος που κατέληξε σε συμφωνία και στη γενική συνέλευση των μετόχων του. Xθες το βράδυ αποφάσισε να δεχτεί την πρόταση της εταιρίας Βοσκοπούλα του Δημήτρη Μπαταγιάννη, με τον οποίο συνεργάζονται τα 4 τελευταία χρόνια. Ουσιαστικά η συμφωνία «έχει ανοιχτή τιμή», αφού ορίζει ότι θα δοθεί, όποια τιμή κλείσει το Λιβάδι Ελασσόνας. Ωστόσο, από πολλούς θεωρείται καλή συμφωνία, δεδομένου ότι η Ελασσόνα και γενικότερα η Θεσσαλία, δίνει τη μεγαλύτερη ποσότητα γάλακτος για την  παραγωγή φέτας ΠΟΠ και τις καλύτερες τιμές. Φέτος βέβαια τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τη Θεσσαλία, λόγω των ζημιών από τις πλημμύρες και της πολύ μειωμένης παραγωγής.

Ο συνεταιρισμός Αγίας Παρασκευής ήταν αυτός, που και πέρυσι είχε ανοίξει το χορό των διαπραγματεύσεων, είχε δώσει το γάλα του στη Βοσκοπούλα προς 1,60 το πρόβειο, 1,70 το βιολογικό και 0,96 το γίδινο , ενώ και τότε οι παραγωγοί μιλούσαν για τιμές επιβίωσης για τον παραγωγό.

Ωστόσο, η απόφαση δεν ελήφθη αβίαστα ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν και αντιδράσεις και κλυδωνισμοί, καθώς ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, Βασίλης Βαλτζής υποστήριξε, ότι υπάρχει πεδίο διαπραγμάτευσης και για καλύτερες τιμές, διαχωρίζοντας την θέση του και υποβάλλοντας την παραίτησή του.

Πηγή : ertnews.gr / Μυρσίνη Τζινέλλη

Σχετικά Άρθρα

Μία άποψη για το “Ξανά στη Βοσκοπούλα το γάλα Αγίας Παρασκευής | Τιμές Ελασσόνας συμφώνησαν οι παραγωγοί”

  1. Δέσπω Δέδε

    Ας ενημερώσει κάποιος την κυρία Τζινέλλη μιας και στο άρθρο της στην σελίδα της ertnews δεν μπορούμε να σχολιάσουμε ότι η απόφαση ήταν αβίαστη καθώς το ποσοστό υπέρ της βοσκοπούλας ήταν άνω του 80%!!τα μέλη του συνεταιρισμού άκουσαν όλες τις πλευρές και αποφάσισαν. Το ότι ο πρόεδρος του συλλόγου κύριος Βαλτζης αποφάσισε να φερθεί σαν μωρό παιδί που κάνει μούτρα όταν δεν γίνεται το δικό του, μάλλον κακό στην υστεροφημία του είναι πάρα κλυδωνισμός

Αφήστε ένα σχόλιο