Οι ελεύθεροι επαγγελματίες της Λέσβου συμμετέχουν στην Πανελλαδική κινητοποίηση κατά του νέου φορολογικού νομοσχεδίου

Συμμετοχή στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις κατά του νέου φορολογικού νομοσχέδιου δηλώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες της Λέσβου και καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Τεταρτη 22 Νοεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι, στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη.

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες συναντήσεις και συσκέψεις των διαφορετικών κλάδων των ελεύθερων επαγγελματιών και όλοι συμφωνούν ότι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο είναι εν πολλοίς άδικο  και ζητούν διορθώσεις σε βασικά σημεία.

Η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Λέσβου , συνεδρίασε την Τετάρτη και αποφάσισαν συμμετοχή σε όλες τις κινητοποιήσεις που θα αποφασίσει ο κλάδος και στις 22 Νοεμβρίου και στο μέλλον.  «Με το νομοσχέδιο αυτό θέλουν να τελειώσουν τη μικρή επιχείρηση. Ήδη δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα, αντι να ενισχυθεί η ΜΜΕ  γιατί αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας , ενταφιάζεται με το νέο νομοσχέδιο. Και στη λογική ότι το μεγάλο ψαρί τρώει  το μικρό, στους μεγάλους ομίλους και πολυεθνικές που αισχροκερδούν και φοροδιαφεύγουν , δε γίνεται κανένας έλεγχος, βάζουν ένα ,υποτίθεται μεγάλο πρόστιμο,  και οι μεγαλοεπιχειρηματίες την ίδια ώρα κερδίζουν τα πενταπλάσια. Θέλουν να εξαφανίσουν τη μικρή επιχείρηση, δε θα τους αφήσουμε.», σημείωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Λέσβου Νίκος Μπουλμπούλης.

Ακολούθησε η σύσκεψη που συγκάλεσαν την Παρασκευή οι δικηγόροι, οι οποίοι ξεκίνησαν τις κινητοποίησης από την προηγούμενη εβδομάδα, και στην οποία συμμετείχαν, ελεύθεροι επαγγελματίες, ο Εμπορικός Σύλλογος, η εστίαση, ο Ιατρικός Σύλλογος. Όλοι συμφώνησαν ότι το φορολογικό νομοσχέδιο είναι άδικο και κάλεσαν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας το μεσημέρι της Τετάρτης 22 Νοεμβρίου στην πλατεία Σαπφούς. Ο Εμπορικός Σύλλογος και η εστίαση αναμένεται να αποφασίσουν κλείσιμο των καταστημάτων τους την ώρα της κινητοποίησης.

Το νομοσχέδιο αυτό τσουβαλιάζει όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες“, σημείωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο Πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Παναγιώτης Τατάκης. “Τα τεκμήρια έχουν δοκιμαστεί και έχουν αποτύχει, με τα εργαλεία ελέγχου που έχει τώρα το υπουργείο,  η εφαρμογή του συστήματος τεκμηρίων είναι απαράδεκτη και αναχρονιστική Όποιος φοροδιαφεύγει,  υπάρχουν σήμερα τα εργαλεία να εντοπιστεί και να ελέγχει, δε χρειάζεται να τιμωρήσεις όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες. Εμείς οδηγούμαστε να διώξουμε και εργαζόμενους. Αυτό το νομοσχέδιο δεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση , πρέπει να υπάρξουν διορθώσεις ιδιαίτερα για κλιμακωτή φορολόγηση των εισοδημάτων», κατέληξε.

Πηγή : ertnews.gr / Μυρσίνη Τζινέλλη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο