Συμβολικό κλείσιμο των καταστημάτων την Τετάρτη (22/11) | Κάλεσμα για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου συνεδρίασε και αποφάσισε την συμμετοχή του Εμπορικού Κόσμου στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης 22 Νοεμβρίου με συμβολικό κλείσιμο των καταστημάτων στις 12 και την παρουσία των συναδέλφων στην πλατεία Σαπφούς, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο φορολογικό νομοσχέδιο, εκφράζοντας την αγωνία για το μέλλον μας.

Για το μικρομεσαίο εμπόριο, η υπερφορολόγηση που εισάγεται θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια τους περισσότερους από εμάς στην ανέχεια, στις οφειλές και τελικά στο κλείσιμο.

Αν θέλουμε να συνεχιστεί η ανάπτυξη της οικονομίας, να δοθούν ευκαιρίες στα νέα παιδιά και τη μικρομεσαία οικογένεια, πρέπει το κράτος να στηρίξει την επιχειρηματικότητα και όχι να την ενοχοποιεί.

Λέμε ΟΧΙ στην οριζόντια φορολόγηση του Εμπορίου.

Μυτιλήνη, 20 Νοεμβρίου 2023.


Διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 17-11-2023 στο γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης στην οποία μετείχαν εκπρόσωποι των επαγγελματικών φορέων συλλόγων :

  1. Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης,
  2. Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου,
  3. Οδοντιατρικού Συλλόγου Λέσβου,
  4. Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος Τμήμα Λέσβου,
  5. Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Λέσβου,
  6. Συλλόγου Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Λέσβου,
  7. Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης “ΑΣΠΙΔΑ”,
  8. Ένωσης Ιδιοκτητών Φορτηγών Οχημάτων Ελαφρών Μεταφορών ΔΧ Ν Λέσβου,
  9. Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε συντονισμός και γενίκευση των κοινοποιήσεων μέχρι την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου που πλήττει οριζόντια όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες καταργώντας ουσιαστικά το θεσμό των αυτοαπασχολούμενων.

Πρώτος σταθμός είναι το συλλαλητήριο της Τετάρτη 22.11.2023 στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Σαπφούς. Καλούμε σε μαζική συμμετοχή όλων των φορέων καθώς και όλης της κοινωνίας της Λέσβου.

Από τη Διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης


Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Ιατρών Λέσβου

Απορρίπτουμε το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Να σημάνει τώρα συναγερμός

Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Ιατρών Λέσβου συμμετέχει στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 22.11.2023 στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Σαπφούς:

Κάλεσμα αγώνα σε αυτοαπασχολούμενους και μισθωτούς γιατρούς, οδοντιάτρους και φαρμακοποιούς

«Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που έβαλε η κυβέρνηση σε δημόσια διαβούλευση αποτελεί κλιμάκωση της επίθεσης στην πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων στον κλάδο της υγείας, αλλά και των μισθωτών με κρυμμένη μισθωτή εργασία, με ελαστικές εργασιακές σχέσεις και αμοιβή με “μπλοκάκι”, με Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών.

Επιβάλλει οριζόντιο “τεκμαρτό εισόδημα” που θα ξεκινά από τα 10.920 ευρώ για 6 χρόνια δουλειάς και φόρο 1.600 ευρώ εάν κάποιος δεν απασχολεί προσωπικό. Μάλιστα, με το νομοσχέδιο καθιερώνονται και “τριετίες” για τους αυτοαπασχολούμενους έτσι που όσοι διατηρούν επιχείρηση 12 χρόνια για παράδειγμα το τεκμαρτό εισόδημα εκτοξεύεται στα 14.200 ευρώ και θα πληρώνουν φόρο 2.300 ευρώ με προσαύξηση ανάλογη του προσωπικού που απασχολούν!

Τιμωρεί με προσαύξηση της ελάχιστης απαιτητής αμοιβής με το κόστος της μισθοδοσίας ανοίγοντας την πόρτα στην υποδηλούμενη εργασία ή και μείωση των θέσεων εργασίας.

Το χτύπημα των μικρών αυτοαπασχολούμενων αποτελεί διαχρονική στόχευση.

Με το προπαγανδιστικό προπέτασμα καπνού για την πάταξη της φοροδιαφυγής, η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων, επιλέγει να στηρίξει την ανάπτυξη των κερδών των λίγων, να επιβαρύνει ξανά τα μόνιμα υποζύγια, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες και επιστήμονες με τα χαμηλότερα εισοδήματα. Είναι κοροϊδία ότι τα έσοδα από την φορολογία των αυτοαπασχολούμενων θα διατεθούν για την παιδεία και την υγεία όπως επικαλείται η κυβέρνηση. Με αυτά τα έσοδα επιχειρούν να εξασφαλίσουν τα “ματωμένα πλεονάσματα” για τις ενισχύσεις, τις φοροαπαλλαγές και τα “ειδικά καθεστώτα” υπέρ των μεγάλων εταιρειών και ομίλων.

Είναι πρόκληση να θέτει στο στόχαστρο τους αυτοαπασχολούμενους η κυβέρνηση που αφήνει στο απυρόβλητο τις 58 ειδικές φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές,

τους αναβαλλόμενους φόρους για τους τραπεζίτες, τα δωράκια για τους καναλάρχες, τα φορολογικά κίνητρα για τους “στρατηγικούς” επενδυτές, την εξασφαλισμένη φορολογική ασυλία των επιχειρηματικών κολοσσών, μέσα από τις τριγωνικές συναλλαγές, τις offshore εταιρείες κ.λπ.

Η νέα επίθεση, η νέα φοροεπιδρομή έρχεται να προστεθεί στα πολλαπλά χτυπήματα που έχει δεχθεί η πλειοψηφία των επιστημόνων από όλες τις κυβερνήσεις, στην κατεύθυνση της ΕΕ για “απελευθέρωση” των επαγγελμάτων, με την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Έρχεται να προστεθεί στο δυσβάσταχτο για τους αυτοαπασχολούμενους κλινικοεργαστηριακούς γιατρούς CLAWBACK που συμβάλει στην συγκέντρωση της πίτας στους μεγάλους ομίλους για την τήρηση της πολιτικής περικοπών δημόσιων δαπανών για την υγεία με τους απαράδεκτους αναιμικούς και επικίνδυνους για τους ασθενείς μας κλειστούς προϋπολογισμούς του ΕΟΠΥΥ.

Προσθέτει νέα βάρη σε νέους συναδέρφους γιατρούς και οδοντιάτρους που παλεύουν να συντηρήσουν το ιατρείο τους δουλεύοντας παράλληλα με μπλοκάκι σε κλινικές, σε πολυϊατρεία ή πολυοδοντιατρεία σε ομίλους υγείας που επεκτείνονται και κυριαρχούν στον χώρο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας

Προσθέτει νέα βάρη στο συνοικιακό φαρμακείο με χαμηλότερο εισόδημα ενώ παράλληλα προστατεύει τις εταιρίες που επενδύουν στο χώρο του λιανικού εμπορείου φαρμάκου.

Σημαδεύουμε τον πραγματικό αντίπαλο

Την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων, των αστικών κομμάτων, που σχεδιάζουν και υλοποιούν την εξόντωσή μας, προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων.

Δεν θα περάσει η επιχείρηση του απαράδεκτου κοινωνικού αυτοματισμού, που διαχωρίζει τεχνητά τους μισθωτούς από τους αυτοαπασχολούμενους: Η μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία, ο εργαζόμενος κόσμος βρίσκεται στην ίδια μεριά, δέχεται την ίδια, σφοδρή επίθεση στο εισόδημα και στα δικαιώματά του.

Ξεπερνάμε τις συμβιβασμένες ηγεσίες των κλάδων μας, που είναι συνένοχες σε αυτήν την πολιτική. Έχουν βάλει πλάτη στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων στους χώρους μας. Δεν έχουμε όλοι τα ίδια συμφέροντα.

Από τα μέτρα, δεν θίγονται γενικά όλοι οι επιστήμονες, αλλά αυτοαπασχολούμενοι με χαμηλότερα εισοδήματα. Προστατεύουν και παρέχουν πακτωλό φοροαπαλλαγών και επιδοτήσεων σε ομίλους υγείας και σε αλυσίδες που επεκτείνονται στην ΠΦΥ, εξαιρούν τους επενδυτές γιατρούς, οδοντιάτρους και φαρμακοποιούς για να κλιμακώσουν την επίθεση στο λαϊκό ιατρείο, φαρμακείο και οδοντιατρείο με χαμηλότερα εισοδήματα και στους μισθωτούς συναδέλφους με μπλοκάκι. Αντίστοιχα το απαράδεκτο μέτρο του CLAWBACK μπορούν να το απορροφήσουν εύκολα αλυσίδες και όμιλοι του κλάδου ενώ την ίδια ώρα γονατίζει τους αυτοαπασχολούμενους κλινικοεργαστηριακούς γιατρούς, κάτι που συνειδητά επιδιώκουν να αποκρύψουν οι ηγεσίες σε ΠΙΣ, ΙΣΑ και το λεγόμενο συντονιστικό φορέων για την ΠΦΥ. Σέρνουν τους αυτοαπασχολούμενους συναδέλφους στα επιχειρηματικά σχέδια μεγαλοεπενδυτών του κλάδου.

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Επιδιώκουμε το συντονισμό με άλλους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες, δικηγόρους, μηχανικούς κλπ, μέσα από την Συντονιστική Επιτροπή αγώνα μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων.

Επιδιώκουμε το συντονισμό με αυταπασχολούμενους βιοτέχνες και εμπόρους που αγωνίζονται με τον ίδιο προσανατολισμό (πχ η ΟΒΣΑ).

Ο αγώνας δεν αρχίζει και τελειώνει σε μια μέρα. Οργανώνουμε τον αγώνα από τα κάτω, μέσα από γενικές συνελεύσεις και συλλογικές διαδικασίες, για να έχει συνέχεια, κλιμάκωση και νικηφόρα προοπτική.

Είναι ώρα μάχης, για να υπερασπιστούμε τη δουλειά, τη ζωή και το μέλλον μας! Είναι ώρα μαζικής, αγωνιστικής δράσης, ώστε από κοινού, αυτοαπασχολούμενοι και μισθωτοί να σταματήσουμε τη νέα επίθεση.

Διεκδικούμε:

· Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο – έκτρωμα για το φορολογικό.

· Αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος. Προοδευτική αύξηση της φορολογίας για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

· Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ.

· Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και κατάργηση του ΚΕΑΟ, σύνταξη στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.

· Διαγραφή χρεών για τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες, ιδιαίτερα της περιόδου της πανδημίας.

· Συγκροτημένα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα για τους μισθωτούς επιστήμονες

· Κατάργηση του clawback και των κλειστών προϋπολογισμών του ΕΟΠΥΥ, δωρεάν κάλυψη του συνόλου των αναγκαίων ιατρικών και εργαστηριακών εξετάσεων με επιστημονικά κριτήρια, χωρίς συμμετοχή από τους ασθενείς μας. Λέμε όχι στα αντιεπιστημονικά ασφαλιστικά πρωτόκολλα που επιδιώκουν να αξιοποιήσουν για να φορτώσουν ακόμα περισσότερα βάρη στους ασθενείς μας».


ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΛΟΝΗΣ

Αγαπητοί καταναλωτες.

Την Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2023, Η αγορά της Καλλονής θα κλείσει στις 12.00μ.μ.

Φορείς εκπροσώπησης των αυτοαπασχολούμενων και των ελεύθερων επαγγελματιών προχωρούν σε κινητοποιήσεις, με αφορμή το φορολογικό σχέδιο νόμου που μπορεί να αποτελέσει την χαριστική βολή για χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Για το λόγο αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Καλλονής συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε την συμμετοχή του εμπορικού κόσμου της περιοχής μας στις σχετικές κινητοποιήσεις που κα λάβουν μέρος σε όλη την χώρα.

Για το μικρομεσαίο εμπόριο, η υπερφορολόγηση που εισάγεται θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια τους περισσότερους από εμας στην ανέχεια, στις οφειλές και τελικά στο κλείσιμο.

Μετά από την συμμετοχή μας εκφράζουμε την αγωνία για το μέλλον μας, ενώ ταυτόχρονα προβάλλουμε προς κάθε υπεύθυνο την δυσαρέσκειά μας για την εξωπραγματική και άδικη φορολογική αντιμετώπηση μας, που θα έχει καταλυτικά αποτελέσματα στην δύσκολη πλέον καθημερινότητά μας και στην αγωνιώδη προσπάθειά μας να κρατήσουμε τα μαγαζιά μας ανοικτά.

Αρνούμαστε να πληρώνουμε μονίμως την χρόνια αναποτελεσματικότητα και την αδυναμία του Κράτους να εντοπίσει τους πραγματικούς φοροφυγάδες και απαιτούμε να αφήσει ήσυχο ένα κλάδο που εδώ και χρόνια λειτουργεί με ανοιχτές πόρτες, έχοντας πλήρως υιοθετήσει τα POS, τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και την ένταξη στο MyData. Στεκόμαστε ενάντια στις απαράδεκτες διατάξεις του σχεδίου νόμου και ζητάμε την πλήρη απόσυρση του και την έναρξη ευρύτατου διαλόγου για την καταπολέμηση του φαινομένου της φοροδιαφυγής

Με εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ΢ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΛΚΟΔΑΙΜΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΕΡΑΜΜΥΔΑ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ «ΑΣΠΙΔΑ»

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος της οικονομικής κρίσης τα τελευταία χρόνια.

Οι μικρομεσαίες, μικρές και οικογενειακές επιχειρήσεις εστίασης κάνουν ότι μπορούν για να κρατήσουν τις οικονομικές ισορροπίες ανάμεσα σε καταναλωτή και επιχείρηση.

Απορροφήσαμε της αυξήσεις ενέργειας, των τροφίμων, των προϊόντων, των αυξήσεων μισθών και εργοδοτικών εισφορών, χάνοντας σχεδόν όλο το ποσοστό κέρδους που μπορεί να είχε μια επιχείρηση.

Η κυβέρνηση τα προηγούμενα χρόνια προχώρησε στην ψηφιακή διακυβέρνηση για την πάταξη της φοροδιαφυγής, καταγράφοντας τις κινήσεις κάθε μαγαζιού του κλάδου μέσω του myDATA, myErgani (και πρόσφατα του myroufianos), είχαν δεσμευθεί προεκλογικά σε καμία νέα αύξηση φορολογίας (αντιθέτως σε μειώσεις).

Αντί αυτού, τώρα έρχεται με ένα αντισυνταγματικό φορολογικό νομοσχέδιο που βάζει οριζόντια φορολόγηση σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες να τους προδικάζει σαν κλέφτες και παράνομους.

Μετά από το τέλος επιτηδεύματος, την προκαταβολή φόρου, τον φόρο εισοδήματος έρχεται ακόμα ένας φόρος να “τελειώσει” όλους αυτούς που με δυσκολία άντεχαν.

Οι μικρές επιχειρήσεις μετράνε αντίστροφα πριν διαλυθούν τελείως ή να αναγκαστούν να κάνουν πολύ μεγάλες αυξήσεις σε όλα τους τα προϊόντα γνωρίζοντας ότι ο καταναλωτής ΔΕΝ έχει την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθει.

Επιχειρήσεις θα μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι είτε είναι στην “Μύκονο” και “Αθήνα” είτε σε ένα απομακρυσμένο χωριό.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού εννοείται πως ήταν σωστή, όμως έχει συμπαρασύρει και άλλους φόρους οι οποίοι δεν έχουν κανένα απόλυτος οικονομικό όφελος προς τους εργαζομένους (πχ. φόρος μισθωτών υπηρεσιών, εισφορές δώρων προς το ΙΚΑ, ΕΦΚΑ, ταμείο επικουρικής κεφάλαιοποιητικής ασφάλισης, φόρος κατασκηνώσεων κ.α.

Όλα τα παραπάνω αν τα αναλύσετε θα δείτε ότι μιλάμε για αύξηση άνω του 50% των εξόδων μιας μικρής επιχείρησης ή όποια τόσο καιρό τα έχει απορροφήσει με όποιον τρόπο μπορούσε για να κρατήσει το πελατολόγιο της.

Και τώρα έρχεται η κυβέρνηση και απορεί για ποιο λόγο δεν έχουν τα κέρδη που θα ήθελε?

Αυτή την στιγμή που μιλάμε:

Πρώτες ύλες αύξηση 70%-100%

Ενέργεια 100%

+

Προμήθειες τραπεζών

και άλλα πάγια έξοδα

Δεν είναι τυχαίο που τράπεζες, ενέργεια, καύσιμα, τρόφιμα εμφανίζουν υπερκέρδη, ενώ οι μικρές επιχειρήσεις εστίασης ανοίγουν λιγότερες μέρες και ώρες την εβδομάδα. Δεν υπάρχουν καθόλου οικονομικά περιθώρια και κάνουν ότι μπορούν για να μπορέσουν να σταθούν απέναντι στις καθημερινές υποχρεώσεις που μόνο αυξάνονται για τις επιχειρήσεις και τις οικογένειες μας.

Εμείς έχουμε και κάτι ακόμα να προτείνουμε μήπως και μας πιστέψετε.

Μπορεί άμα θέλει το κράτος να μας στείλει έναν υπάλληλο της εφορίας να κάθεται μόνιμα στην ταμειακή και στα τιμολόγια, να κόβει/πληρώνει αυτός τα πάντα μήπως και δουν επιτέλους την αληθινή εικόνα.

Ξυπνήστε πριν είναι πολύ αργά. Οι επιπτώσεις θα είναι μη αναστρέψιμες για τους μικρούς και την μεσαία τάξη.


ΚΑΛΕΣΜΑ από το ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΌ ΚΕΝΤΡΟ 

ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 12.30 Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο – έκτρωμα της Κυβέρνησης δεν θα περάσει!

    Στηρίζουμε την κινητοποίηση των αυτοαπασχολούμενων, μικρών επαγγελματιών και επιστημόνων και καλούμε τους εργαζόμενους, τις εργαζόμενες, τους συνταξιούχους, τους κατοίκους του νησιού, να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση,  την ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΗ, στις 12.30 το μεσημέρι στην Πλατεία Σαπφούς, απαντώντας με ένα ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΟΧΙ στα σχέδια της κυβέρνησης, να επιβαρύνει με νέους φόρους και νέα βάρη, τους αυτοαπασχολούμενους, μικρούς επαγγελματίες και επιστήμονες.  Ενα νομοσχέδιο που προβλέπει κεφαλικό φόρο για υποτιθέμενο εισόδημα και με τον ψηφιακό λαβύρινθο που επιβάλλει, εκτινάσσει το κόστος και κάνει πιο ασφυκτικές τις συνθήκες λειτουργίας των μικρών επιχειρήσεων.

 Η κυβέρνηση προκαλεί όταν μιλάει για “φορολογική δικαιοσύνη” και την ίδια στιγμή επιβαρύνει με νέους φόρους και νέα βάρη όλους αυτούς που τόσα χρόνια πληρώνουν ήδη πολύ βαριά φορολογία, όπως φόρο από το πρώτο ευρώ στο εισόδημα, τον φόρο επιτηδεύματος, τα τεκμήρια διαβίωσης, τον ΕΝΦΙΑ, όλους τους υπόλοιπους έμμεσους φόρους στα καύσιμα και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

  Τολμάει και μιλάει η κυβέρνηση για φορολογική δικαιοσύνη;;;; Να μας πει γιατί αφού θέλει δικαιοσύνη δεν φορολογεί αυτούς που συμβάλλουν μόνο στο 5% των εσόδων του κράτους και το υπόλοιπο 95% το πληρώνει ο ελληνικός λαός;;;;;

Γιατί δεν φορολογεί το 0,2% των ΑΦΜ που χρωστάει 85 δις, τα οποία θεωρούνται ανείσπρακτα;;;;

Να φορολογηθούν τώρα οι εφοπλιστές που έχουν εθελοντική φορολογία, οι  τραπεζίτες που έχουν αναβαλλόμενο φόρο, οι στρατηγικοί επενδυτές που φοροαπαλλάσσονται για 12 χρόνια.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

-Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης

-Αφορολόγητο για όλους τους επαγγελματίες στις 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος.

-Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους, χωρίς προϋποθέσεις.

-Κατάργηση της τραπεζικής προμήθειας στις ψηφιακές συναλλαγές.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο