Λέσβος | Το Δημοτικό Σχολείο Μόριας τρέχει για το ΕΥ ΖΗΝ και βραβεύεται | (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Δημοτικό Σχολείο Μόριας Λέσβου διακρίθηκε στην κατηγορία καλύτερου βίντεο στον διαγωνισμό που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος BeActive.

To βίντεο που είχε τον περιορισμό της διάρκειας 1 λεπτού, καταγράφει την ενθουσιώδη συμμετοχή του σχολείου στην Πανελλαδική Σχολική Σκυταλοδρομία που έλαβε χώρα την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού. Το θέμα της σκυταλοδρομίας ήταν “Τρέχω για το ΕΥ” και συμμετείχαν 464 σχολεία.
Οι μαθητές και οι μαθήτριές όλων των τάξεων, από την Α΄ μέχρι την Στ’ τάξη, μετέφεραν τη χειροποίητη Ολυμπιακή δάδα μας από το Ρωμαϊκό υδραγωγείο της Μόριας, ένα από τα σημαντικότερα τεχνικά έργα της αρχαιότητας, έως το σχολείο μας, συμβολίζοντας τη σημασία της Υγείας και του Αθλητισμού, της Παιδείας και του Πολιτισμού για το ΕΥ ζην.

Η τελική κατάταξη- 1ο-2ο ή 3ο βραβείο- θα ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια της τελετής των βραβεύσεων η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 12:00. Οι βραβεύσεις θα γίνουν από Έλληνες Ολυμπιονίκες!

Σε ανακοίνωση του σχολείου αναφέρεται: “Ευχαριστούμε θερμά τους διοργανωτές για αυτή την πρωτοβουλία που ενισχύει τις Ολυμπιακές αξίες και υπενθυμίζει ότι το ΕΥ επιτυγχάνεται με προσπάθεια, συγκέντρωση στον στόχο και ηθική ακεραιότητα. Ταυτόχρονα προάγει στα σχολεία τις θετικές αξίες και τον συνδυασμό αθλητικής δραστηριότητας και πνευματικής ανάπτυξης, ενθαρρύνοντας τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους αυριανούς πολίτες, να αναπτυχθούν και να διακριθούν σε κάθε πτυχή της ζωής τους για μια κοινωνία με ΕΥ ζην. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριές μας που συμμετείχαν με ενθουσιασμό στην Πανελλαδική σχολική σκυταλοδρομία. Θερμά συγχαρητήρια σε όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου που υποστήριξε τη δράση. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον εκπαιδευτικό Φυσικής αγωγής κ. Χρήστο Τεντολούρη για τη διοργάνωση και τον δάσκαλο κ. Νίκο Χατζηπαρασκευά, που διέθεσε τον εξοπλισμό του και χειρίστηκε το drone!”

Πηγή : ertnews.gr / Αναστασία Σπυριδάκη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο