Λέσβος | Βύθιση φορτηγού πλοίου με 14 άτομα ανοιχτά της Ερεσού | Ελικόπτερο εντόπισε έναν ναυτικό

Φορτηγό πλοίο με πλήρωμα 14 άτομα βυθίστηκε το πρωί ανοιχτά της Λέσβου. Το φορτηγό πλοίο «Raptor» σημαίας Κομόρες με έδρα το Λίβανο, μετέφερε αλάτι από τη Δεκέλεια της Αιγύπτου με προορισμό το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πλοίο εξέπεμψε σήμα για μηχανική βλάβη λίγο μετά τις 07:00 το πρωί ενώ λίγο αργότερα, περίπου στις 08:20 ο πλοίαρχος εξέπεμψε σήμα κινδύνου (mayday-mayday) σε παραπλέοντα σκάφη αναφέροντας κλίση του φορτηγού πλοίου 4,5 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Λέσβου (στην περιοχή της Ερεσού) και στη συνέχεια χάθηκε από τα ραντάρ.

Οι ναυτικοί του πλοίου ήταν : 2 Σύριοι 4 Ινδοί και 8 Αιγύπτιοι εκ των οποίων (μέχρι στιγμής) ένας ναυτικός εντοπίστηκε σώος περίπου στις 11:30 και ανασύρθηκε από το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού που επιχειρούσε στην περιοχή, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Στην επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή βρίσκονται 3 πλωτά σκάφη του Λιμενικού, 2 ελικόπτερα, ένα της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα του Πολεμικού Ναυτικού ενώ έχει ενεργοποιηθεί και φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ άμεσα βρέθηκαν στο σημείο και 5 παραπλέοντα φορτηγά πλοία.

Να αναφέρουμε ότι στο σημείο πνέουν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι 8 μποφόρ και επικρατεί έντονος κυματισμός.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο