Συνάντηση Ταξιάρχη Βέρρου με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών στην Αθήνα

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο, είχε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βερρος στο πλαίσιο την παρουσίας του αυτές τις μέρες στην Αθήνα για τις εργασίες του συνεδρίου της ΚΕΔΕ.

Ο Δήμαρχος συζήτησε με τον υπουργό για όλους τους προβληματισμούς που δημιουργούν οι επικείμενες αλλαγές στην αυτοδιοίκηση, με τη μείωση του αριθμού των αντιδημάρχων και την κατάργηση των νομικών προσώπων, ζητώντας -και δια ζώσης- την επανεξέταση των αλλαγών αυτών εκ μέρους της κυβέρνησης, τουλάχιστον για τους μικρούς νησιωτικούς δήμους.

Αύξηση της ΚΑΠ του Δήμου

Στα αξιοσημείωτα της συνάντησης καταγράφτηκε όμως η αρμόδια ενημέρωση του υπουργού για σημαντική αύξηση της ΚΑΠ για τους Δήμους, λαμβάνοντας υπόψη το κριτήριο της έκτασής τους και όχι το πληθυσμιακό. Αίτημα που κατέθετε διαχρονικά προς το Υπουργείο ο Δήμαρχος ενός εκ των μεγαλύτερων σε έκταση δήμων του Αιγαίου και αποτέλεσε το τελευταίο διάστημα και αίτημα της ΚΕΔΕ.

Συγκεκριμένα από την αλλαγή αυτή η ΚΑΠ του Δήμου Δυτικής Λέσβου θα ανέρχεται στα 6,3 εκ. ευρώ, από τα 4,8 εκ. που προβλέπονταν μέχρι σήμερα.

Με θέμα τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Δήμαρχος συναντήθηκε ξεχωριστά με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Μιχάλη Σταυριανουδάκη, συζητώντας για τις νέες δυνατότητες χρηματοδότησης των Δήμων.

Για το σχολείο της Βρίσας

Στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα -συνοδευόμενος από τον Ειδικό Συνεργάτη για θέματα προγραμμάτων και Έργων του Δήμου, Κώστα Κατσαρό- ο δήμαρχος συναντήθηκε και με τον Διευθύνοντα σύμβουλο της ΚΤΥΠ ΑΕ, Θεόδωρο Γιάνναρη, όπου εξασφάλισε την παράδοση της οριστικής μελέτης του σχολείου της Βρίσας, με εκτίμηση δημοπράτησης μέχρι το Πάσχα. Ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός του έργου για ένα νέο σύγχρονο σχολικό συγκρότημα για τη στέγαση δημοτικού και νηπιαγωγείου, φτάνει κατά δήλωση του κ. Γιάνναρη σχεδόν τα 5 εκ. ευρώ.

Για το Ειδικό Σχολείο

Στη συνάντηση με τον κ. Γιάνναρη ο Δήμαρχος εξέθεσε και την προοπτική δημιουργίας Ειδικού σχολείου στη Δυτική Λέσβο, συμφωνώντας μαζί του για τη στενή συνεργασία με την ΚΤΥΠ, για όλες τις διαδικασίες που ξεκινούν άμεσα. Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο Δήμος έχει εξασφαλίσει τον χώρο για την κατασκευή του Ειδικού σχολείου, με την παραχώρηση οικοπέδου από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Για τις ανάγκες των σχολείων της Δυτικής Λέσβου, ο Δήμαρχος ζήτησε από την Κτιριακές Υποδομές ΑΕ και δύο λυόμενες αίθουσες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο