Πιλοτική λύση για τις διορθώσεις στο κτηματολόγιο Μυτιλήνης αρχικά για 290 ακίνητα | (ΒΙΝΤΕΟ)

ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Τελευταία ευκαιρία για τις διορθώσεις λαθών περίπου 5.000 ιδιοκτησιών στη Μυτιλήνη, που η ιδία εταιρία Εθνικό Κτηματολόγιο ευθύνεται, επιχειρείται με πιλοτική ρύθμιση αρχικά για 290 ακίνητα.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, παρουσία του προέδρου της Κτηματολόγιο ΑΕ, Στέλιου Σακαρέτσιου  και κορυφαίων υπηρεσιακών στελεχών της εταιρείας και τη συμμετοχή από τη Λέσβο του βουλευτή Λέσβου Χαράλαμπου Αθανασίου και του αντιδημάρχου δόμησης, Γιάννη Βατού, μέλους της επιτροπής κτηματολογίου Μυτιλήνης, αποφασίστηκε η πιλοτική διόρθωση αρχικά για 290 ακίνητα στην περιοχή της Γέρας. Το Κτηματολόγιο θα έχει την επίβλεψη της διαδικασίας, την οικονομική και νομική κάλυψη, ενώ οι διορθώσεις θα γίνουν με  τη συνεργασία του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδος  και του παραρτήματος στο Β. Αιγαίο.

Όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο Γιάννης Βατός «τα πρώτα 290 ακίνητα έχουν ήδη επιλεγεί από την Κτηματολόγιο ΑΕ, με κριτήριο κυρίως τη δυσκολία των υποθέσεων, αλλά δεν θα περιοριστεί η διαδικασία μόνο σε αυτά, στόχος είναι να επεκταθεί σε όλα τα ακίνητα που υπάρχει πρόβλημα».

Η επιτροπή που θα αναλάβει τις διορθώσεις εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμη να ξεκινήσει το Μάρτιο του 2024. Δεδομένου όμως ότι πρόκειται για αρκετά χρονοβόρες διαδικασίες, θα πρέπει να υπάρξει άμεση και τακτική συνεργασία των τοπικών κοινωνιών, των προέδρων των χωριών, των ιδιοκτητών αλλά και των γειτόνων, ενώ αμφίβολό είναι είναι αν τελικά η διαδικασία θα προλάβει να ολοκληρωθεί για το σύνολο των λαθών.  

Πηγή : ertnews.gr / Μυρσίνη Τζινέλλη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο