Λέσβος | Το ζωντανό Μουσείο του Καστανιώνα

Θετικά αξιολογήθηκε  η πρόταση της Visit Agiasos, που κατατέθηκε, στο πλαίσιο της πρόσκλησης της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟ επιχορήγησης και παροχής αιγίδας για δράσεις που αφορούν τη Νεότερη Πολιτιστική Κληρονομιά, με θέμα “Το ζωντανό Μουσείο του Καστανιώνα” Αγιάσου Λέσβου.

Η Visit Agiasos σε συνεργασία με το Λαογραφικό Μουσείο του Αναγνωστηρίου Αγιάσου, υλοποιούν τη δράση «Το Ζωντανό Μουσείο του Καστανιώνα», η οποία έχει στόχο να διασώσει τη συλλογική μνήμη γύρω από το παρελθόν , τη ζωή στον καστανιώνα της Αγιάσου, και ταυτόχρονα, να δώσει τη σκυτάλη των γνώσεων και των αναμνήσεων στις νεότερες γενιές της κοινότητας.

Η δράση προβλέπει τη δημιουργία ηχητικών ντοκιμαντέρ (podcasts) τα οποία θα συμπεριληφθούν στον ιστότοπο της Visit Agiasos, ώστε κάθε επισκέπτης να μπορεί να τα απολαύσει από όπου και αν βρίσκεται.

Τα εργαστήρια υλοποιούνται με την καθοδήγηση της Καθηγήτριας Ψυχολογίας κ. Αναστασίας Ζήση, στο Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστημίου Αιγαίου και στοχεύουν στην προστασία της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από τη σύγχρονη γενιά της Αγιάσου.

Την παραγωγή των podcasts έχει αναλάβει ο κ. Σπάθης Αλέξανδρος Τεχνικός Διεύθυνσης εργαστηρίου εικόνας, ήχου και πολιτιστικής αναπαράστασης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.  

Ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 στις 18:00 το απόγευμα, στο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου Αγιάσου. 

Πηγή : ertnews.gr / Μυρσίνη Τζινέλλη

Αφήστε ένα σχόλιο