Αλλάζει η διαδικασία εισόδου στα γήπεδα | Βήμα βήμα η διαδικασία ταυτοποίησης του εισιτηρίου μέσω του gov.gr wallet

«Στις 6 Μαρτίου ξεκινά μια νέα διαδικασία (…) Κανένα γήπεδο αν δεν προχωρήσει με την εγκατάσταση των καμερών δεν θα ανοίξει στις 7 Μαρτίου για τους φιλάθλους (…) Σήμερα θα εκδοθεί το ΦΕΚ για τις καμερες», επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, κατά την ανακοίνωση των μέτρων για την οπαδική βία το πρωί της Τετάρτης.

Ενώ πρόσθεσε, μεταξύ άλλων:

«Έχουμε ημερομηνίες – ορόσημο. Στις 13 Φεβρουαρίου ανοίγουν τα γήπεδα σε ένα νέο περιβάλλον (…) Εάν πέσει στον αγωνιστικό χώρο επικίνδυνο αντικείμενο χωρίς δεύτερη σκέψη κλείνει το γήπεδο (…) Δικαίωμα της πολιτείας είναι να προασπίζει την ασφάλεια του πολίτη (…)

Από την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 θα τεθεί σε λειτουργία το σύστημα των ταυτοποιημένων εισιτηρίων».

«Η αγορά των εισιτηρίων παραμένουν ως έχουν από τις πλατφόρμες. Με τον αριθμό του εισιτηρίου θα γίνεται χρήση του gov.gr wallet που προϋποθέτει εγγραφή στο μητρώο επικοινωνίας. Θα αναρτηθεί η ειδική πλατφόρμα emep.gov.gr», τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου.

Εξηγώντας την νέα διαδικασία εισόδου στα γήπεδα, ανέφερε:

«Νομοθέτηση, κάμερες, ταυτοπροσωπία είναι το τρίπτυχο. Μέχρι σήμερα, υπήρχε ηλεκτρονικό εισιτήριο. Δεν είναι δουλειά της αστυνομίας ο έλεγχος ταυτοπροσωπίας. Η λύση είναι με το “κλείδωμα” του εισιτηρίου στο κινητό μας.

Η αγορά του εισιτηρίου θα συνεχίσει να γίνεται με τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες. Απαραίτητη προϋπόθεση για να κατεβάσουμε το gov wallet είναι η εγγραφή στο εθνικό μητρώο επικοινωνίας».

Ως προς τη διαδικασία, αποσαφήνισε:

«Περνάμε το εισιτήριο στο wallet, σκανάρουμε από την οθόνη τον αριθμό του εισιτηρίου και το εισιτήριο μπαίνει στο κινητό. Σήμερα τα τουρνικέ δουλεύουν με barcode και qr code. Σύντομα ελπίζουμε να λειτουργούν μέχρι τον Απρίλιο και με NFC.

Για ανήλικα παιδιά κάτω των 15 ετών, το wallet “βγάζει” τα παιδιά μας. Εισάγουμε τον αριθμό του εισιτηρίου. Το ποιος θα συνοδεύει το παιδί. Βάζουμε το ΑΦΜ του συγγενούς, έρχεται μήνυμα αποδοχής και το εισιτήριο μπήκε στο wallet. 

Το wallet κάνει την αναγνώριση και βγάζει το εισιτήριο».

Τα βήματα

Για τους ενήλικες:

  1. Συνδεόμαστε στο wallet μέσω taxis
  2. Επιλέγουμε το εισιτήριο και έτσι μπαίνει το εισιτήριο στο wallet
  3. Βλέπουμε το εισιτήριο, τον κάτοχο του εισιτηρίου και τον κωδικό του εισιτηρίου

Για τα παιδιά:

  1. Τα παιδιά άνω των 15 μπορούν να εγγραφούν κανονικά
  2. Τα παιδιά κάτω των 15 ετών μας δίνει την επιλογή το wallet και εκεί επιλέγουμε ποιος συνοδεύει το παιδί, έτσι μπαίνει κανονικά το εισιτήριο στο wallet

Πηγή : ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο