16 μαθητές του ΕΠΑΛ Καλλονής στην Ισπανία για την ανάπτυξη δεξιοτήτων στα ηλεκτρικά οχήματα

Στα πλαίσια υλοποίησης του διαπιστευμένου Ευρωπαϊκού προγράμματος Μαθησιακής Κινητικότητας ΚΑ1 Erasmus+ 2022-1-EL01-KA121-VET-000058362, με τίτλο “Νέες ευκαιρίες στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των μαθητών στα ηλεκτρικά οχήματα,” 16 μαθητές των Τομέων Μηχανολογίας και Ηλεκτρολογίας του Επαγγελματικού Λυκείου Καλλονής και δύο συνοδοί εκπαιδευτικοί μετέβησαν στη Σεβίλλη της Ισπανίας κατά την περίοδο 02-18 Φεβρουαρίου 2024.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε επιμόρφωση 40 ωρών με θεωρητικό, πρακτικό μέρος και workshops στο Πανεπιστήμιο Της Σεβίλλης (La Escuela Técnica Superior de Ingeniería – Πολυτεχνικό Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών), επαγγελματικές επισκέψεις και πολιτιστικές δραστηριότητες, όπως ξεναγήσεις, επισκέψεις σε μουσεία, και ημερήσιες εκδρομές στο Γιβραλτάρ και την Κόρδοβα. Οι μαθητές γνώρισαν καλύτερα το ηλεκτρικό όχημα, ήρθαν σ’ επαφή με ηλεκτρικά αυτοκίνητα πρωτοπόρων εταιριών, έμαθαν για την αυτόνομη οδήγηση και πιστοποιήθηκαν για τις αποκτηθείσες νέες γνώσεις.

Βελτίωσαν τις γλωσσικές τους δεξιότητες, μια που η συνολική εκπαίδευσή τους έγινε στα Αγγλικά. Γνώρισαν τον πολιτισμό και τους καθημερινούς ρυθμούς μιας ξένης χώρας.

Απόκτησαν αυτοπεποίθηση ζώντας και κυκλοφορώντας στο εξωτερικό, μακριά από τις οικογένειές τους.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος αποκτούν τρία πιστοποιητικά: EUROPASS Mobility Certificate, University of Seville Certificate of Attendance, και Certificate of Participation, πετυχαίνοντας να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους και να βελτιώσουν την απασχολησιμότητά τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο