Δήμος Μυτιλήνης | Συνάντηση Π. Χριστόφα με τον Διευθυντή της ΕΤΑΛ

Συνάντηση με τον Διευθυντή της Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου Α.Ε. (ΕΤΑΛ) Αναστάσιο Περιμένη πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης 12 Μαρτίου ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας και συνεργάτες του, παρουσία των χωρικών Αντιδημάρχων Δ.Ε. Μυτιλήνης (πλην της πόλης της Μυτιλήνης) Σωτήρη Μαρινάτο, Αγιάσου Λευτέρη Κοτσώνη, Γέρας Παναγιώτη Σεκερτζή, Λουτρόπολης Θερμής Χρήστο Τσιβγούλη, Πλωμαρίου Δημήτρη Μαλλιαρού, καθώς επίσης και του Διευθύνοντα Συμβούλου του αναπτυξιακού οργανισμού του Δήμου «ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΑΕ» Γιώργο Αυγουστίδη, του Προϊσταμένου της Τεχνικής Υπηρεσίας Ανδρέα Παπαχριστοφόρου, της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Προγραμματισμού Ζωής Ανατολίτη και της Προϊσταμένης του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων Δέσποινας Μακρή.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Περιμένης, ο οποίος συνοδευόταν από συνεργάτη του, παρουσίασε συνοπτικά τη Στρατηγική Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (ΤΑΠΤoΚ), που αφορά το σύνολο της Λέσβου πλην της πόλης της Μυτιλήνης, και για την οποία η ΕΤΑΛ είναι υπεύθυνη με βάση τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό και το Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο» 2021-2027 για τον σχεδιασμό, την κατάρτιση και την υλοποίησή της. Αναφέρθηκε στους επιμέρους στόχους της Στρατηγικής, τον προϋπολογισμό καθενός από αυτούς και το είδος των δράσεων, που θα μπορούσε να περιλαμβάνει.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, κ. Χριστόφας δήλωσε σχετικά: «Η Στρατηγική Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων αποτελεί για εμάς μία πλατφόρμα αντίστοιχης δυναμικής και σημασίας με τη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης για την πόλη της Μυτιλήνης, η οποία βέβαια αφορά τις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου μας. Ένα εργαλείο χρήσιμο και απαραίτητο για τη βιώσιμη ανάπτυξη των οικισμών και των χωριών μας. Χαίρομαι επειδή για ακόμη μία φορά διαπίστωσα πως με την ΕΤΑΛ, τον κ. Περιμένη και τους συνεργάτες του, πέραν της διάθεσης καλής συνεργασίας υπάρχει και η κοινή βούληση όχι απλά για απορρόφηση πόρων αλλά κυρίως για τη βέλτιστη δυνατή αξιοποίησή τους, ώστε να επιτευχθεί το ουσιαστικό αναπτυξιακό αποτύπωμά τους στον τόπο μας. Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούν και οι προτάσεις μας, ως Δήμος Μυτιλήνης, που θα κατατεθούν όταν δημοσιευτούν οι σχετικές προσκλήσεις».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο