Στο έργο διαμόρφωσης πάρκου αναψυχής στην Σκάλα Μυστεγνών ο Π. Χριστόφας

Το έργο διαμόρφωσης πάρκου αναψυχής στην Σκάλα Μυστεγνών βρέθηκε το πρωί της Πέμπτη 14 Μαρτίου ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, ο οποίος συνοδευόταν από τον Δημοτικό Σύμβουλο Γιώργο Αλεξίου, τον Προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ανδρέα Παπαχριστοφόρου και τους επιβλέποντες μηχανικούς Κασσάνδρα Τσουπή και Γιώργο Τακτικό.

Ο κ. Χριστόφας, παρουσία της Προέδρου Χριστίνας Κουρτζή και μελών του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μυστεγνών και του αναδόχου επιθεώρησαν την εξέλιξη των εργασιών, που αναμένεται να ολοκληρωθούν το ερχόμενο καλοκαίρι.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Αλληλεγγύης του Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου και το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ και αφορά την διαμόρφωση χώρου αναψυχής με ένα γήπεδο beach volley και ένα γήπεδο μπάσκετ μεταξύ των οποίων κατασκευάζεται διπλή κερκίδα τριών βαθμίδων και παιδική χαρά με όργανα για παιδιά ηλικίας άνω του 1,5 έτους και δάπεδο ασφαλείας. Στον χώρο θα υπάρχουν διάδρομοι κυκλοφορίας πεζών, παγκάκια, θα υπάρξει δενδροφύτευση και ηλεκτροφωτισμός με φωτιστικά σώματα τύπου LED, ενώ θα διαμορφωθούν και 28 θέσεις στάθμευσης.

Επίσκεψη και στο Πολύκεντρο

Ο κ. Χριστόφας επισκέφτηκε και το Πολύκεντρο της Σκάλας Μυστεγνών, όπου διαπιστώθηκε η κατάσταση του χώρου και συζητήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας και τα στελέχη των υπηρεσιών του Δήμου οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να γίνει άμεσα η αξιοποίησή του προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης δήλωσε σχετικά:

«Επισκεφτήκαμε σήμερα μια πολύ όμορφη περιοχή του Δήμου μας, την Σκάλα Μυστεγνών, που με την ολοκλήρωση του έργου της διαμόρφωσης του πάρκου αναψυχής, αλλά και κάποιες πρόσθετες παρεμβάσεις από την πλευρά μας, πέραν του οφέλους για τους μόνιμους κατοίκους, μπορεί να αποτελέσει έναν ακόμη πιο δυνατό πόλο έλξης επισκεπτών, σε μικρή σχετικά απόσταση από την πόλη. Σε όλη την έκταση του Δήμου Μυτιλήνης υπάρχουν σημεία μοναδικής ομορφιάς, τα οποία οφείλουμε να προστατεύσουμε και να αναδείξουμε, υλοποιώντας τον προγραμματικό, οραματικό μας στόχο να κρατήσουμε τα χωριά μας ζωντανά».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο