«2ο Πολιχνιάτικο Καρναβάλι» | Επιτυχημένη και φέτος η διοργάνωση | (ΦΩΤΟ)

Και φέτος, ο μουσικοχορευτικός σύλλογος «ο Μπάλος» μετά την επιτυχημένη διοργάνωση της περσινής χρονιάς, έφερε το Καρναβάλι στον Πολιχνίτο!!!

Η παρέλαση των εντυπωσιακών  αρμάτων ήταν εμπνευσμένη από την επικαιρότητα αλλά φυσικά και από τον τόπο μας.

Το καρναβάλι στον Πολιχνίτο αποδείχθηκε μια εκδήλωση ανεπανάληπτης επιτυχίας τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες. Άνθρωποι από όλα τα μέρη του νησιού παρακολούθησαν τις καρναβαλικές εκδηλώσεις. Οι δρόμοι γέμισαν με κόσμο που χόρευαν και απολάμβαναν τα εντυπωσιακά άρματα που παρελάσανε.

Το Πρώτο άρμα απεικόνιζε τον -«Ο Βασιλιά καρνάβαλο» στη μορφή του Θεού Διόνυσου. το καρναβάλι έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα και συγκεκριμένα στις παγανιστικές τελετουργίες των αρχαίων Ελλήνων προς τιμήν του Διόνυσου, θεού του κρασιού και των εορτασμών.

Το δεύτερο άρμα εμπνευσμένο από το Bollywood.Το Μπόλυγουντ αναφέρεται ως ο μεγαλύτερος παραγωγός ταινιών στην Ινδία και ένας από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως. Το όνομα αποτελείται από δύο συνθετικά. Το πρώτο είναι το όνομα της πόλης “Bombay” και το δεύτερο είναι το Χόλυγουντ, το κέντρο της αμερικανικής κινηματογραφικής βιομηχανίας. Χαρακτηριστικό των ταινιών του Bollywood είναι η υπερβολή σε όλα τα επίπεδα και η πλοκή των ταινιών που παράγονται κινείται σκηνοθετικά στη σφαίρα του μη πραγματικού.

Το Τρίτο άρμα εμπνευσμένο από μια άλλη δεκαετία και ήταν αφιερωμένο στην Disco. Το Disco, ένα μουσικό είδος χορευτικής μουσικής, που εμπεριέχει στοιχεία Funk, Soul μουσικής, Ποπ μουσική και Σάλσα γνώρισε ευρεία αναγνώριση στα μέσα της δεκαετίας του 1970 και στις αρχές του 1980. Βασικό αξεσουάρ της κάθε disco αίθουσας ήταν η περιστρεφόμενη πολυκατοπτρική μπάλα με τον ιδιαίτερο φωτισμό. Το θέμα επιλέχθηκε από τους μαθητές του Λυκείου που συνοδεύουν τη ντισκομπάλα. Εξάλου η συγκεκριμένη διασκέδαση απευθυνόταν σχεδόν αποκλειστικά στη νεολαία!

Το Τέταρτο άρμα «Γάμος αλα πλάγια» Δε θα μπορούσε φυσικά, να λείψει από το καρναβάλι και ένα θέμα της επικαιρότητας, αυτό του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Αφετηρία για τη συζήτηση που άνοιξε σε όλη την κοινωνία υπήρξε ο νόμος που έφερε η κυβέρνηση σχετικά με το ζήτημα αυτό. Μια κοινωνία που είναι εθισμένη στο διχασμό, ήταν επόμενο να διχαστεί και σε αυτό το ζήτημα. Είναι ένα τεράστιο θέμα για το οποίο επιχειρηματολογούν και οι δυο πλευρές. Το ζήτημα ως φαίνεται θα απασχολεί την κοινωνία μας για πολλά ακόμα χρόνια.

Το επόμενο άρμα αφιερωμένο σε ένα έθιμο του Μεξικού. «Η μέρα των νεκρών» έχει τις ρίζες του στο Μεξικό, στην οποία εορτάζεται η παροδική επιστροφή  των νεκρών συγγενών και των αγαπημένων, στη Γη. Ο κόσμος συγκεντρώνεται στους δρόμους για να τιμήσει τους ανθρώπους που έχει χάσει, με εύθυμο τόνο, διηγούμενοι αστείες ιστορίες για τους πεθαμένους του. Έτσι λοιπόν και στον Πολιχνίτο σε λίγο καιρό, λόγω του ότι μειώνεται ολοένα και περισσότερο ο πληθυσμός του, η μόνη ελπίδα να έχουμε κόσμο στο χωριό είναι να επιστρέψουν οι νεκροί του.

Με το τελευταίο άρμα αφιερωμένο στο Βυθό. Το άρμα του βυθού είναι θέμα εμπνευσμένο από τον τόπο μας. Η θάλασσα έπαιξε ιστορικά καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της περιοχής μας. Δεν είναι τυχαίο ότι το μέγεθος του πληθυσμού που ασχολήθηκε με την αλιεία στον τόπο μας είναι τόσο μεγάλο. Σήμερα επιβάλλεται μια νέα προσέγγιση στον τρόπο διαχείρισης του θαλάσσιου πλούτου που διαθέτει ο κόλπος μας. Σημαντικός είναι ο ρόλος όλων των ανθρώπων που ως επάγγελμα είχαν κι έχουν την ενασχόλησή τους με τη θάλασσα. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών ώστε αυτό το μοναδικό οικοσύστημα που διαθέτει ο κόλπος Καλλονής να κληροδοτηθεί και στις επόμενες γενιές.

Πηγή : lesvosnews.net

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο