Διάσωση πελαργού από τους προσκόπους της Λέσβου | (ΦΩΤΟ)

Ακόμη ένα περιστατικό διάσωσης άγριων ζώων είχαν αυτές τις μέρες διασώστες της Προσκοπικής Ομάδας Διάσωσης Άγριας Ζωής (Π.Ο.Δ.Α.Ζ.) του 5ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μήθυμνας Λέσβου.

Το απόγευμα του Σαββάτου κάτοικος της Καλλονής εντόπισε στην περιοχή Καρδαμια σε αυλή έναν πελαργό με τραύμα στη δεξιά φτερούγα μη μπορώντας να πετάξει.

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία, διασώστες της Π.Ο.Δ.Α.Ζ. έσπευσαν στο σημείο, παρέλαβαν το άτυχο πτηνό και το μετέφεραν με ασφαλή τρόπο στην εστία των προσκόπων στο Μόλυβο, όπου του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, τροφή, νερό και ασφάλεια.

Την επόμενη ημέρα τοποθετήθηκε σε ειδικό κουτί για αποστολή και παραδόθηκε στο καράβι από Μυτιλήνη για Πειραιά, όπου το παρέλαβαν μέλη του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής “ΑΝΙΜΑ” παρέχοντάς του την κατάλληλη ιατρική περίθαλψη.

Πηγή : ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο