Με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου για την υποδοχή επισκεπτών από την Τουρκία | (ΒΙΝΤΕΟ)

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η διαμόρφωση των χώρων του Τελωνείου Μυτιλήνης  προκειμένου να μπορεί να υποδεχθεί την αυξημένη τουριστική κίνηση που αναμένεται από την Τουρκία. Μετά τον καθαρισμό του χώρου που έγινε τις προηγούμενες ημέρες. Ξεκίνησε η διαμόρφωση του περίκλειστου χώρου του Τελωνείου. Ήδη έχει γίνει τοποθέτηση του κατάλληλου εξοπλισμού ώστε οι τουρίστες να βρίσκονται σε σκιασμένο χώρο κατά το χρόνο αναμονής. Επίσης γίνονται διαγραμμίσεις του χώρου. Θα υπάρχουν τρεις γραμμές εξυπηρέτησης, μια αφορά τους πολίτες της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μία τους πολίτες τρίτων χωρών και της Τουρκίας που έχουν εκδώσει βίζα εισόδου στην Ελλάδα και μία για τους Τούρκους πολίτες που θα εκδίδουν βίζα εισόδου στο Τελωνείο Μυτιλήνης.

Επίσης στον περίκλειστο χώρο γίνονται διαγραμμίσεις για την εξυπηρέτηση των οχημάτων που θα έρχονται από την Τουρκία, τα οποία επίσης θα πρέπει να περάσουν από Τελωνειακό έλεγχο.

Σε όλους τους χώρους θα τοποθετηθούν ενημερωτικές πινακίδες στα Ελληνικά, τα Τουρκικά και τα Αγγλικά για την διευκόλυνση των επισκεπτών».

Για την εξυπηρέτηση της αυξημένης κίνησης έχει ενισχυθεί το προσωπικό του Τμήματος Ελέγχου Διαβατηρίων της Αστυνομίας που βρίσκεται στην Τελωνείο της Μυτιλήνης και αυτές τις μέρες γίνεται η εγκατάσταση νέου εξοπλισμού και γραφείων.

Ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου Παναγιώτης Χατζηκυριάκος δήλωσε στο «Ν»: «υπάρχει μια διάθεση από όλους να είναι όλα έτοιμα και όπως πρέπει. Ίσως με το πέρασμα των χρόνων να αλλάζουμε τον τρόπο που σκεπτόμαστε. Πιστεύω πως αν συνεχίσουμε έτσι θα γίνουν αρκετά πράγματα ακόμη.

Φέτος περιμένουμε πως όποιος κόσμος θα χρειαστεί να περάσει από το Τελωνείο θα εξυπηρετηθεί όπως πρέπει. Πιστεύω ότι με τις ρυθμίσεις που έχουν γίνει το λιμάνι της Μυτιλήνης σε ότι αφορά την εξυπηρέτηση των επισκεπτών από το εξωτερικό θα μπει σε άλλο επίπεδο συγκρινόμενο με πολλά λιμάνια της χώρας μας.

Είμαστε αισιόδοξοι, περιμένουμε μαζικές αφίξεις κατά περιόδους, αλλά νομίζω πως σε ένα πολύ μεγάλο επίπεδο είμαστε έτοιμοι».

Πηγή : stonisi.gr

Δείτε το βίντεο από τις εργασίες που πραγματοποιούνται στο Τελωνείο Μυτιλήνης:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο