Σε δημόσια διαβούλευση «6» ανεμογεννήτριες στη Δυτική Λέσβο

Με ανακοίνωση που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η σελίδα “Κίνηση για ελεύθερα βουνά στη Λέσβο” γνωστοποίησε ότι βγήκε σε δημόσια διαβούλευση υβριδικό έργο για 6 ανεμογεννήτριες ύψους 119μ. σε περιοχές της Δυτικής Λέσβου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση :

Βγηκε σε δημόσια διαβούλευση υβριδικό έργο, αποτελούμενο από 6 ανεμογεννήτριες ύψους 119 μ. ανάμεσα σε Άντισσα και Χίδηρα, όπως φαίνεται στο χάρτη, και αντλησιοταμίευση με το Φράγμα της Ερεσού, και δεύτερο ταμιευτήρα. Η δημόσια διαβούλευση λήγει στις 5/6 και γίνεται εδώ: https://eprm.ypen.gr/src/App/w1/1871

Θα ακολουθήσουν περισσότερες πληροφορίες.

Η επόμενη δημοσίευση

Μέχρι τις 05/06/2024 βγήκε σε δημόσια διαβούλευση υβριδικό έργο παραγωγής ενέργειας ανάμεσα σε Ερεσό, Άντισσα και Χίδηρα, το οποίο θα αποτελείται από 6 ανεμογεννήτριες των 119 μέτρων και αντλησιοταμίευση ανάμεσα στο Φράγμα της Ερεσού και έναν δεύτερο ταμιευτήρα που θα κατασκευαστεί.

Το έργο θα έχει σοβαρότατες επιπτώσεις όχι μόνο στην ορνιθοπανίδα της περιοχής από τις τεράστιες ανεμογεννήτριες και στο έδαφος από τα μεγάλα χωματουργικά που θα γίνουν, αλλά και στο οικοσύστημα που αναπτύσσεται στο Φράγμα της Ερεσού, λόγω του συνεχούς ανεβοκατεβάσματος της στάθμης του νερού. Παράλληλα, το έργο θα δεσμεύσει μια μεγάλη ποσότητα νερού και θα μειώσει το διαθέσιμο νερό για τον κάμπο της Ερεσού, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει και πλήρης ιδιωτικοποίηση του φράγματος.

Επίσης το έργο προβλέπει την κατασκευή επίγειας γραμμής υψηλής τάσης με μεγάλους πυλώνες μέχρι την Καλλονή.

Επενδυτής είναι η εταιρεία ANEMOS RES, που ανήκει στη MOTOR OIL και διαθέτει ήδη αιολικά στη Λέσβο.

Στην εικόνα βλέπουμε το τοπίο της λίμνης του φράγματος της Ερεσού και την Ιερά Μονή Πυθαρίου.

Σε σχόλιο θα βρείτε το σύνδεσμο για τη δημόσια διαβούλευση του έργου. Για κάθε επιπλέον πληροφορία ακολουθείτε και επικοινωνείτε με την Κίνηση για ελεύθερα βουνά στη Λέσβο

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΝΗΣΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΝΕΡΑ – ΧΩΡΙΣ ΑΙΟΛΙΚΑ

Πηγή : Κίνηση για ελεύθερα βουνά στη Λέσβο 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο