Δυτική Λέσβος | Πανέτοιμος ο Δήμος για τη δράση «Let’s do it Greece» την ερχόμενη Κυριακή (14/04)

Με 800 και πλέον εθελοντές, που αποτελούν μία από τις πολυπληθέστερες οργανωμένες συμμετοχές Δήμων της χώρας, ο Δήμος Δυτικής Λέσβου είναι πανέτοιμος για τη δυναμική παρουσία του στην πανελλήνια δράση «Let’s do it Greece», που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 14 Απριλίου.

Σήμερα το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής, οι συντελεστές της οργάνωσης της συμμετοχής του Δήμου στο «Let’s do it Greece», πραγματοποίησαν προπαρασκευαστική συνάντηση πριν τη δράση της Κυριακής, προκειμένου να διευθετηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες. Παρόντες ήταν οι Αντιδήμαρχοι Αθλητισμού και Εθελοντισμού Αλέξανδρος Ροδίτης, Τουριστικής Ανάπτυξης και Πρασίνου Αφροδίτη Βατή, Πολιτικής Προστασίας και Καθαριότητας Ανδρέας Αξής, η εκπρόσωπος της Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Γιαννή-Κοκκινέλλη Ασανούλας, ο Πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Παναγιώτης Τακτικός, ο Εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Τιτιρέκης και πολλοί Πρόεδροι κοινοτήτων και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων που θα συμμετέχουν στη δράση. Οι συντελεστές στη διάρκεια της συνάντησης, μοίρασαν ενόψει της δράσης μπλουζάκια με τα διακριτικά του «Let’s do it» και υλικά χρήσιμα για την ημέρα της εθελοντικής δράσης καθαρισμού των χωριών μας.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο Δήμος σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου, συμμετέχει για πρώτη φορά στην πανελλήνια δράση «Let’s do it Greece» και μαζί με τις τοπικές κοινότητες, τους φορείς, τους συλλόγους, τις εθελοντικές ομάδες και τα σχολεία της Δυτικής Λέσβου, οργάνωσαν δράση με 800 και πλέον εθελοντές για να καθαρίσουν την Κυριακή 14 Απριλίου αλσύλλια, δασικές περιοχές, παραλίες, λιμάνια ή όπου θεωρούν ότι υπάρχει ανάγκη καθαρισμού και καλλωπισμού της περιοχής τους.

Ενδεικτικά οι συμμετέχουσες τοπικές κοινότητες, συμμετέχοντες σύλλογοι και φορείς και τα πεδία δράσης τους.

Λίγα λόγια για τη δράση

Η μεγάλη επιστροφή του Let’s do it Greece, είναι γεγονός! Η εθελοντική δράση που από το 2012 αγκαλιάστηκε σε όλη την Ελλάδα, από μια παρέα νέων παιδιών, επιστρέφει δυναμικά με μια νέα αποστολή. Να ενώσει ξανά, μέσα σε μία ημέρα, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε ταυτόχρονες εθελοντικές δράσεις καθαρισμού των δασών της χώρας μας, απομακρύνοντας όσο μεγαλύτερες ποσότητες σκουπιδιών και δημιουργώντας μια μεγάλη ασπίδα προστασίας ενόψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο