Σάλος με τη δήλωση Παρασκευαΐδη για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη | Έγινε διαστρέβλωση δηλώνει ο Βουλευτής

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του βουλευτή Λέσβου του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Παρασκευαΐδη, σχετικά με το ζήτημα της παρακολούθησης του προέδρου του κόμματος, Νίκου Ανδρουλάκη.

Ειδικότερα, μιλώντας στο κανάλι της Βουλής το πρωί της Δευτέρας και απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου με αφορμή την επίσκεψη του Νίκου Ανδρουλάκη στην ΑΔΑΕ και την ενημέρωσή του από τον κ. Ράμμο, κ. Παρασκευαΐδης είπε “αν η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη έγινε για εθνικούς λόγους, τότε καλώς έγινε”.

“Αν οι εθνικοί λόγοι είναι τέτοιοι δεν θα τους πει, είπαμε πάνω απ’ όλα είναι η πατρίδα, το εθνικό συμφέρον. Αν ήταν τέτοιοι οι λόγοι φυσικά δεν πρέπει να τους πει. Αν ήταν όμως λόγοι πονηροί, λόγοι που κοιτάμε να πιάσουμε για να εκβιάσουμε κάποιον, τότε πρέπει να τους πει, ότι με παρακολουθούσε για να βρει κάτι να με εκβιάσει για πολιτικά θέματα”, είπε συγκεκριμένα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και συνέχισε:

“Αν τον παρακολουθούσαν για το εθνικό συμφέρον καλώς τον παρακολουθούσαν αλλά έπρεπε να είχαν γίνει ορισμένες διαδικασίες, που δεν γινόντουσαν. Είναι τέτοια τα συστήματα των παρακολουθήσεων, είναι ξένες εταιρείες, δεν ξέρω ακριβώς πώς γίνεται η κατάσταση αλλά πρέπει να προσέχουμε και να σεβόμαστε τα προσωπικά δεδομένα των άλλων”.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, δεν είναι η πρώτη φορά που δημιουργεί αμηχανία στη Χαριλάου Τρικούπη, με δηλώσεις του, καθώς πρόσφατα στελέχη του κόμματος κράτησαν αποστάσεις από τα λεγόμενά του σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά και πιθανή απόβαση των Τούρκων στα νησιά του Αιγαίου.

update

Τα μαζεύει ο Παρασκευαΐδης για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη: Έγινε διαστρέβλωση αλλά σε κάθε περίπτωση απολογούμαι

«Προς αποφυγή κάθε «ερμηνείας» ή «παρανόησης», επαναλαμβάνω ότι ουδέποτε υποστήριξα ότι υφίστανται λόγοι εθνικού συμφέροντος για την παρακολούθηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη». Αυτό επισημαίνει σε διευκρινιστική δήλωση του ο βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Παρασκευαΐδης κάνοντας λόγο για διαστρέβλωση απάντησής του σε υποθετική ερώτηση και εκ του πονηρού στο πλαίσιο συνέντευξης του. «Σε κάθε περίπτωση απολογούμαι» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παρασκευαΐδης.

Ακολουθεί αναλυτικά η δήλωση Π. Παρασκευαιδη

Προς αποφυγή κάθε «ερμηνείας» ή «παρανόησης», επαναλαμβάνω ότι ουδέποτε υποστήριξα ότι υφίστανται λόγοι εθνικού συμφέροντος για την παρακολούθηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη. Η διαστρέβλωση μιας απάντησής μου σε υποθετική ερώτηση,   γίνεται εκ του πονηρού και με μοναδικό σκοπό να συνεχίσει ο κύκλος λασπολογίας και χυδαιότητας εναντίον του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Σε κάθε περίπτωση απολογούμαι.
Η παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη από το παρακράτος του Μαξίμου ήταν παράνομη εξού και η μεθοδική συγκάλυψη, που ακολούθησε η κυβέρνηση, στην εξεταστική επιτροπή και στην επιτροπή Θεσμών με την επίκληση του «απορρήτου» από όλους του πρωταγωνιστές, που ακόμη δεν έχουν βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζω, άλλωστε, τη δημόσια ομολογία του κ. Μητσοτάκη στο debate στις 10/05/2023 μεταξύ των πολιτικών αρχηγών ενόψει των εθνικών εκλογών, ο οποίος δήλωσε επί λέξει «ο κ. Ανδρουλάκης δεν αποτελεί κανέναν απολύτως κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της χώρας και δεν έπρεπε ποτέ να βρίσκεται υπό καθεστώς παρακολούθησης».

Αντί στην Κυβέρνηση να αναζητούν υπόνοιες πίσω από τις λέξεις, ας συμμορφωθούν με την απόφαση του ΣτΕ και ας σταματήσουν να εμποδίζουν τις διαδικασίες να ενημερωθεί άμεσα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τους λόγους της παρακολούθησής του, όπως δικαιούται τόσο ο ίδιος, όσο και κάθε πολίτης στην θέση του.


Πηγή : lesvosnews.net

Δείτε το σχετικό απόσπασμα με τις αρχικές δηλώσεις από το 09.45 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο